Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Tíz indok, amiért érdemes naponta almát enni

naponta egy almaTíz indok, hogy miért egyél naponta almát!

„Naponta egy alma az orvost távol tartja” – szól az ősrégi táplálkozási tanács, aminek létjogosultságát tudományos kutatások is igazolták. Lássuk, milyen egészségügyi előnyöket rejt ez az igazi magyar gyümölcs.

  1. Az alma tele van oldható rosttal, ami csökkenti a bélrendszeri rendellenességek, a divertikulózis, az aranyér és egyes daganattípusok előfordulását, elősegíti az inzulin szabályozását, és megkönnyíti a méregtelenítést.
  2. Az almában lévő pektin az inzulin kiválasztás visszaszorításával csökkenti a koleszterinszintet.
  3. Egy tanulmány azt mutatta, hogy heti öt alma fogyasztása csökkenti az olyan légzőszervi megbetegedések kockázatát, mint az asztma.
  4. A kínai medicina szerint az alma erősíti a szívet, hidratálja a tüdőt, csökkenti a nyáktermelést, és növeli a testnedvek mennyiségét.
  5. Az almaecet segít a vesekő megelőzésében.
  6. Az alma napi fogyasztása a bőrbetegségek előfordulását is visszaszorítja.
  7. Egy brazil tanulmány szerint azoknak a nőknek, akik étkezések előtt elfogyasztottak egy almát, 33 százalékkal többet sikerült leadniuk testsúlyukból, mint az almát nem fogyasztók.
  8. Egy almában csupán 50-80 kalória van, és nem tartalmaz zsírt vagy nátriumot.
  9. Az alma tele van C-vitaminnal, A-vitaminnal és flavonoidokkal, és kis mennyiségben foszfort, vasat és kalciumot is tartalmaz.
  10. Az almából káliumot is bevihetünk a szervezetünkbe, ami jót tesz a szívünk egészségének.

 

Az almát héjastul érdemes fogyasztani, hogy a lehető legtöbb tápanyagot kinyerjük belőle (a C-vitamin és az A-vitamin nagy része is a héjában található). Mivel vizsgálatok szerint az alma az egyik növényvédő szerekkel leginkább szennyezett gyümölcsnek számít, fogyasztás előtt tanácsos alaposan megmosni; de még jobb, ha biot vásárlunk. Magja nagy adagban mérgező, ami terhes és szoptató nőknek, valamint gyermekeknek nem ajánlott.

 

Forrás: vital.hu

 

Inner wellness tabletta Banting növényi tabletta Digest tabletta
Inner wellness tabletta Banting növényi tabletta Digest tabletta