Független tanácsadó honlapja.

Tiens készülékek

 

 

Paplan és matracvédő

Kód: D20, D21, D22, D23

paplanSzeretne alvás közben méregteleníteni, immunrendszerét erősíteni, egészséges, mély, nyugtató alvásban részesülni?

Mind ezt megtapasztalhatja a Tiens paplan és matracvédő ágynemű garnitúra alkalmazása során.
A távoli infravörös paplan és matracvédő ágyneműsorozat az alváshoz használatos felszerelések új, piacvezető generációját képviselik. 
A távoli infravörös paplan és matracvédő ágynemű új típusú, multifunkcionális rostanyagból áll, melyet csúcstechnológiával állítanak elő.

Fő alkotóeleme a távoli infravörös sugarakat és negatív ionokat kibocsátó, makromolekulákból álló alapanyag, amely rendkívül jótékony hatást gyakorol az egészségre.

A rostokba vegyített turmalin kristályok negatív ionokat termelnek, amelyek a bőrön és légzőszerveken keresztül bejutnak a véráramba, és ott váltják ki jótékony hatásukat.

 • Biztosítják az agy és az autonóm idegek ideális működését.

 • Serkentik az agy és a szív vérellátását.

 • Csökkentik a kimerültséget.

 • Tisztítják a levegőt a test körül.

 • Javítják az alvás környezetét.

 • Megelőzik későbbi panaszok kialakulását.


matracvédőA távoli infravörös paplan és matracvédő ágynemű puha és kényelmes, selymes tapintású, izzadásgátló és szagtalanító tulajdonságokkal rendelkezik, továbbá az ágynemű töltőanyaga 99,97%-os baktériumölő hatékonysággal bír.

Mit kell tudni a "távoli infravörös"-ről ?


A különleges textilstruktúra mint egy millió apró energiatározó összessége működik, amely az energiát (hőenergiát) a testnek egyenletesen visszaadja. A felesleges hő a környezet számára kerül leadásra.
A kisugárzott hőenergia visszavezetése, belülről kifelé haladva, egy egyenletesebb felmelegedést eredményez a test mélyebb rétegeit is érintve.
Ez a kapillárisok kitágulásához és idővel a vérellátás javulásához, az anyagcsere serkentéséhez vezet. A sejtek oxigénellátása javul és a mérgező anyagok gyorsabban kerülnek kibocsátásra.

 

A mai ismeretek alapján az infravörös mélyhő a következő esetekben bizonyul hatásosnak:

 • jobb vérellátottság
 • jobb anyagcsere
 • izomlazítás
 • mérgező és káros anyagok megsemmisítése
 • jobb nyirok kiválasztás

paplanSajnos a testünk számára legelőnyösebb fény azon hullámhosszon található, amelyeknek mi a környezeti hatásoknak és az életstílusunknak köszönhetően csak ritkán vagyunk kitéve. Az a hullámhossz, amely az emberi testhez legközelebb esik, a fény spektrumának távoli infravörös részében található. Tanulmányok bizonyítják, hogy az infravörös sugárzás bizonyos hullám-hosszai a sejtszövetek termelését (a sejtek osztódását) ösztönzik és a bőr regenerációs képességét növelik. Ez a felismerés nagyon jelentős volt a sebészeti beavatkozások utáni sebellátásnál és sérüléseknél, mivel a sebhegek kialakulását csökkenteni lehetett. Az infravörös sugarak lokalizálására és előállítására irányuló első kutatásokat a NASA hajtotta végre a 80-as években. Ezen kutatások eredményeire alapozva fejlesztették ki pár évvel ezelőtt a japán tudósok, egy speciális rostszálat, amely képes volt az emberi testnek azon távoli infravörös sugárzását továbbítani, amely a Nap természetes sugaraihoz közel áll. A nyersanyag elsősorban néhány piezoelektromos tulajdonsággal bíró ásványokból lett összeállítva, mint például turmalin és szerpentin.

Mivel ezen alapanyagok kitermelése költséges volt, így ez a technológia nem tud érvényesülni. Az igazi áttörés a kilencvenes évek elején sikerült, amikor egy textilipari mérnök kiderítette, hogyan lehet piezoelektromos alapanyagokat ásványi oxidokkal keverni a távoli infravörös sugarak gyógyító hatásának elvesztése nélkül. Egyidejűleg az elkészült rostszálak átmérője tovább lett minimálva. Ez a különböző alapanyagok mennyiségének maximálása és az egyidejű rostszál-térfogat minimalizálásával kialakult egy biokerámiai rostszál, amely egy különösen nagy mennyiségű energia kibocsátására és visszaverésére alkalmas. Amíg a távoli infravörös sugárzás technológiája Ázsiában és Amerikában elterjedt módszer, nálunk még gyermekcipőben jár. A távoli infravörös sugarak és azok az emberi szervezetre történő kihatásának tudományos vizsgálata a kilencvenes években kezdődött, mégpedig japán és kínai tudósok által.

Bizonyos gránit kövezetek (turmalin), kerámialapok és forró vizű források infravörös kisugárzását. Mindezen elemeknek meg van a képessége távoli infravörös sugárzást, 4-14 mikrométeres hullámhosszon belül leadni.

A vizsgálataik alapján a kerámiák által leadott és a 4-14 mikrométerig terjedő hullámhosszal rendelkező távoli infravörös sugarak a következőket eredményezik:

 • a vérellátás javulása a kapillárisok kitágításának köszönhetően
 • feljavított anyagcsere-folyamatok
 • az izomzat lazulása
 • a mirigy váladékok jobb kiválasztása
 • jobb regenerációs képességek
 • a vér méregtelenítése
 • a sejtek aktiválása
 • a sejtmembránok jobb áteresztő képessége
 • az enzimaktivitások ösztönzése
 • a kalciumionok jobb szállíthatósága
 • az izomzat savmentesítése
 • a testhőmérséklet lokális emelése (mély hőhatás)
 • a sejtfejlődés ösztönzése
 • a vízmolekulák felosztása és aktiválása

Ezen ismeretek alapján használnak különböző anyagokat, amelyek távoli infravörös sugárzással rendelkeznek, élelmiszerek tartósításához, víztisztításhoz, az egészségi állapot javításához és krónikus panaszok csillapításához. Speciális távoli infravörös sugárzással rendelkező kerámia por kerül bedolgozásra a frissfóliák, a ruházat, a kötszerek és ágytakarók anyagába. A tesztfázis befejezése után a résztvevő személyek 80 %-a a saját egészségi állapotának a javulását érezte.

Ez a javulás a következőket tartalmazta: a hidegérzet, a lábak és a vállak merevségének illetve a nyugtalan alvás és álmatlanság csökkenése.
A személyes egészségi állapot javulása nem csak a megemelkedett testhőmérsékletre vezethető vissza, hanem a különböző testfolyadékok a vízmolekulák felosztása által kialakult jobb áramlásának köszönhető.
A távoli infravörös sugarak vitalizáló és a vérkeringést serkentő hatásának köszönhetően különlegesen magas emissziós rátával rendelkező ásványok, mint például turmalin és jade (finomra darált porként), a kozmetikai termékek előállításához is felhasználásra kerülnek.
A pihenés létfontosságú szerepet játszik egészségünk megőrzésében, s egy jó kiadós alvás pozitív hatása sokféle módon megmutatkozik életünkön.
Ma már kutatások is igazolják, milyen káros hatással van szervezetünkre a nem megfelelő pihenés, a nem megfelelő alvás. A Tiens máris nagy hírnévre tett szert forradalmian új találmányaival és innovatív megoldásaival a wellness iparban.

Azok az emberek, akik a a Tiens "egészséges alvás" a távoli infravörös paplan és matracvédő ágynemű sorozatot használják, minden erőfeszítés nélkül megtapasztalhatják, milyen a valódi és egészséges kényelem, pihenés. 
A Tiens "egészséges alvás" ágyneműsorozat párnából, paplanból és matracvédőből áll.

Aludjon jól, töltődjön fel energiával és éljen egészségesen a Tiens segítségével!

A TIENS termékek nem gyógyítanak semmit, a szervezet regeneráló képességét segítik elő.