Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Hirek érdekességek. Hírek az egészségünkről.

Az egészséged a legdrágább kincsed, ha elveszted semmid sincsen!

Ebben nyújtanak Neked segítséget a Tiens étrend-kiegészítők, táplálék-kiegészítők, egészségmegőrző készülékek.

Egészségeddel kapcsolatban hasznos információkról a Kinai medicina honlapunkon is olvashatsz

Kerüld a cukrot

cukorfogyasztásAz Egészségügyi Világszervezet (WHO) idei ajánlása így szól a cukorfogyasztással kapcsolatban: nem szabad többet fogyasztani belőle, mint a napi kalóriabevitel öt százaléka. Korábban 10 százalékra tették ezt a mennyiséget, és az igazság az, hogy a legtöbb nyugati ember számára már az is álomkategóriába tartozott.

Bővebben...

A duzzadt boka és láb, betegségre is utalhat

lábduzzadásA duzzadt boka vagy a duzzadt láb gyakran előfordul, amikor sokat ülsz, állsz, vagy sokat sétálsz. Ez teljesen normális, idővel a duzzanat eltűnik. De ha fennmarad, vagy más tünetek is jelentkeznek, az komoly egészségügyi problémára utalhat.

Bővebben...

A rákos sejteket sós injekcióval pusztítják

sós injekcióval a rák ellenOlyan kezelési eljárást fejlesztettek ki Brit tudósok, aminek során azzal késztetik önmegsemmisítésre a rákos sejteket, hogy sót injekcióznak beléjük. A Southampton Egyetem kutatói egy nemzetközi tudóscsoport tagjaiként olyan molekula létrehozásában segédkeztek, ami a nátrium- és kloridionokat szállít a daganatos sejtekbe, és ezek segítségével győzi le a betegséget.

Bővebben...

Béldaganatok szűrése egy ötperces vizsgálattal

szigmoidoszkópiaNorvég kutatók szerint egy ötperces szűrővizsgálat segítségével 25 százalékkal csökkenteni lehetne a béldaganatban elhunytak számát. Egy 100 000 önkéntes részvételével készült tanulmány tanúsága szerint a vizsgálat további 20 százalékkal csökkenthetné a daganatos esetek számát az 55 és 64 év közti korosztály esetében.

Bővebben...

A csicseriborsó jótékony hatásai

csicseriborsóA csicseriborsó a Földközi-tenger vidékéről és a Közel-Keletről származó finomságot arrafelé garbanzo bab néven is ismerik. Az olasz, a görög, az indiai, az arab, a spanyol és a portugál konyha egyik legkedveltebb alapanyaga, de Magyarországon is egyre többen szeretik.

Bővebben...

Fekete háromszög jelzés a gyógyszeren

fekete háromszög jelzés gyógyszerekenMajdnem kétszáz gyógyszer szerepel már az Európai Gyógyszerügynökség által fokozottan ellenőrzött készítmények között. Tavaly szeptember óta, egy európai uniós szabály nyomán, élére állított fekete háromszöggel jelölik ezeket a gyógyszereket, és a betegtájékoztatóban, illetve az egészségügyi szakembereknek szóló alkalmazási előírásban is szerepeltetik a tényt, a jelzés rövid magyarázatával együtt.

Bővebben...

Ne tartsd a telefont a hálószobádban

alvás - mobiltelefon

Sokan ébresztőóraként használják ezeket a kütyüket, de Dr. Guy Meadows, a londoni The Sleep School munkatársa szerint nyugodtabb alvásban részesülnek azok, akik álmát nem zavarják mobileszközök. Az ok prózai: a fénylő mobilok becsapva szervezetünket elhitetik vele, hogy még nincs alvásidő, és nappal van. A képernyő fénye stimulálja a retinasejteket, és üzenetet továbbít az agynak.

Bővebben...

Miért egyél naponta aszpirint

aszpirin tablettaA bélrák és gyomorrák kockázatát csökkenti a naponta szedett aszpirin – állapította meg egy brit kutatás.

A kutatók úgy vélték, ha Nagy-Britanniában minden 50 éves vagy annál idősebb ember tíz éven át szedné a gyógyszert, akkor elkerülhető lenne körülbelül 122 ezer haláleset.

Bővebben...