Független tanácsadó honlapja.

Tiens készülékek

 

 

Chi gép

Kód: D03

chi életerő gép A készülék fitness edző és meditációt segítő berendezés egyben. A hagyományos kínai orvoslás masszázs módszerein alapuló chi készülék edzi és salaktalanítja a testet, feszessé teszi a bőrt és csökkenti az idegi feszültséget.

Feltalálója Dr. Shizuo Inoue japán orvos, akinek 38 évnyi kutatása eredményeként született meg a készülék, melyet mára már a világban több millióan használnak.

A készülék megszűnteti a stressz kellemetlen következményeit, egyidejűleg edzi a lábizmokat, erősíti a hátat, feloldja a feszültséget és az energiablokádokat. Lendületbe hozza az emésztést és az anyagcserét, fokozza a nyirokkeringést, ezáltal méregteleníti és salaktalanítja az egész szervezetet.

Használata egyszerű: háton fekve a lábakat a két tartószerkezetre kell helyezni, amely ide-oda mozgatja azokat. A két láb ide-oda mozgatása stimulálja az egész szervezetet, ugyanúgy, mint egy hatásos, teljes testre kiterjedő masszázs. Használatával a krónikus nyiroködéma, kemoterápia miatt fellépő vízfelhalmozódás három héten belül kemikáliák szedése nélkül is kétharmadára csökkenhet. A gép alkalmazása közben két és félszeresére nőhet a vérellátás. Használata különösen azoknak ajánlott, akik kötőszöveti gyengeség miatt hajlamosak a visszérképződésre és a narancsbőrre.

használataA készüléket arra fejlesztették ki, hogy természetes és kíméletes módon növeljék a sejtek oxigénellátását. Nagyon sok testi probléma oka a sejtek oxigénhiánya, ezen segíthet a Chi készülék. Ülés közben, a rossz tartás miatt a stressz és a szorongás következtében gyakran csak felületesen lélegezünk, a krónikus oxigénhiánynak pedig sokféle következménye lehet: alvászavarok, fejfájás, szédülés, feszültségek, szív és érrendszeri elváltozások. A kezelés végén a megnövekedett oxigénellátás miatt, amely az ellazító ringató mozgás eredménye, jóleső bizsergés árad szét az egész testben.

Mérések bizonyítják, hogy ez a mozgás egyben az akupunktúrából ismert meridiánenergiákat is harmonizálja. Hatására a légzés lassabb lesz, mégis megnőhet az oxigénellátás. A chi géppel történő 15 perces kezelés megfelel egy körülbelül másfél órás tempós séta hatásának.

A chi készülék használata reggel és este egy-egy negyedórás kezelés sokat javíthat a mozgásszegény életmód káros hatásain. Pozitív hatását gyorsan megérezhetik  az izületi és hátproblémákkal, mozgászavarokkal küszködő emberek is.

A gép ringató mozgásának hatására a porckorongok is több folyadékhoz juthatnak és regenerálódhatnak, így nem nyomják többé a gerinccsatornából kilépő idegeket, tehát a használatával javulhat a hátfájás, a migrén, a fülzúgás. Helytelen táplálkozásunk miatt felhalmozódnak szervezetünkben a szabad gyökök, az anyagcsere-salakanyagok és a környezeti mérgek, amelyek felelősek az olyan civilizációs elváltozásokért, mint az artrózis, a köszvény és az érelmeszesedés.

A chi készülék mozgásának köszönhetően viszont ezek a mérgek kiürülhetnek a szervezetből, a jobb munkára ösztönzött nyirokrendszer pedig hatékonyabban el tudja őket szállítani. Mivel az anyagcsere fokozódik, gyorsulhat a súlycsökkenés is. Akkor a leghatásosabb, ha meghatározott ritmusban mozog, és a mozgás nyolcas formájában végigfut az egész testen. Ennek a nyolcasnak a metszéspontja éppen a test közepén van, a napfonat területén, ahol egyben a szervezet hét energiaközpontjának egyike is található.

Használata általánosan javasolható mindazoknak, akik valamilyen oknál fogva mozgásszegény életet élnek.

 

A gép használatról általában.

Használata egyszerű: háton fekve a lábakat a két tartószerkezetre kell helyezni, amely ide-oda mozgatja azokat, stimulálva ezzel az egész szervezetet, ugyanúgy, mint egy hatásos, teljes testre kiterjedő masszázs. Krónikus nyiroködéma, kemoterápia miatt fellépő vízfelhalmozódás három héten belül kemikáliák szedése nélkül is kétharmadára csökkenhet. Alkalmazása közben két és félszeresére nőhet a vérellátás. Ez különösen azoknak ajánlott, akik kötőszöveti gyengeség miatt hajlamosak a visszérképződésre és a narancsbőrre. A készüléket arra fejlesztették ki, hogy természetes és kíméletes módon növeljék a sejtek oxigénellátását. Nagyon sok testi probléma oka a sejtek oxigénhiánya. Ülés közben, a rossz tartás miatt a stressz és a szorongás következtében gyakran csak felületesen lélegzünk, a krónikus oxigénhiánynak pedig sokféle következménye lehet: alvászavarok, fejfájás, szédülés, feszültségek, szív és érrendszeri elváltozások. A kezelés végén a megnövekedett oxigénellátás miatt, amely az ellazító ringató mozgás eredménye, jóleső bizsergés árad szét az egész testben. A ringató mozgásának hatására a porckorongok is több folyadékhoz juthatnak és regenerálódhatnak, így nem nyomják többé a gerinc-csatornából kilépő idegeket, tehát javulhat a hátfájás, a migrén, a fülzúgás.

Chi készülék használati pozíciói.

poziciókAlaphelyzet: Feküdjön le, helyezze a bokáit a chi gépre nyújtott lábbal. Két kezét tegye a tarkója alá. Ezzel Tehermentesítheti a vesét, csökkentheti az izületi fájdalmakat, a köszvényt, az egyoldali fejfájást és a hátfájást, javíthatja az emlékezetet.

Regenerálás: Feküdjön le, helyezze a bokáit a chi készülékre nyújtott lábbal. Mindkét karját tegye közvetlenül a törzse mellé, teljesen laposan fekve. Ezt a testhelyzetet javasoljuk vérszegénység, székrekedés, étvágytalanság, magas vérnyomás, cukorbetegség, légcsőhurut, emésztési zavarok (gyomor és bélrendszeri problémák), enyhe depresszió, természetellenes menstruációs ciklus és keringési zavarok esetén.

Relaxáció: Feküdjön le, helyezze a bokáit a chi gépre nyújtott lábbal. Emelje kezeit a földön kinyújtva a feje mellé. Ez a testhelyzet csökkentheti az idegi feszültséget, segítheti a fogyást, szépítheti a bőrt.

 

 

A gép használatának ellenjavallata.

A chi készülék használata ellenjavallt, NEM HASZNÁLHATÓ a következő esetekben:

  • Akut szív- és érrendszeri elváltozás
  • Agyvérzés
  • 6 hónapon belüli csonttörés vagy operáció
  • Epilepszia
  • Egyensúlyi zavarok
  • Terhesség
  • Daganatos elváltozás

 

A TIENS termékek nem gyógyítanak semmit, a szervezet regeneráló képességét segítik elő.