Független tanácsadó honlapja.
Tiens étrendkiegészítők Tiens termékek
Gyümölcs és zöldség tisztítóTIENS készülékekGyümölcs és zöldség tisztító készülékÓzonizátorTIENS ózonizátor

 

 

Gyümölcs és zöldség tisztító gép (ózonizátor).

Kód: D31

Gyümölcs és zöldség tisztító készülék A gyümölcsök és zöldségek, hús tisztítására szolgáló ózonizátor készülék – a Tiens cég által előállított, harmadik generációjú készülék, amelyben ötvözve vannak a vezető mikrobiológiai, elektronikai és mechanikai ismeretek. A készülék rendkívülisége abban rejlik, hogy képes az ózon tulajdonságait az ember szolgálatába állítani. Az ózongenerátor emeli az élet minőségét és nélkülözhetetlen úgy lakások, mint irodák és üzletek számára is. 

Az aktív oxigén-az egészséges élelem „ védelmezője.”

Az aktív oxigén (ózon) molekuláris alakja O3. Az ózon és az oxigén egymás allotróp módosulatai. Az egyik legerősebb oxidálószer. Közönséges oxigénmolekulára (O2) és egyatomos, rendkívül reagens, úgynevezett nascensz oxigénre bomlik.

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, ami a vízben lévő mikroorganizmusoktól függően akár 600-szor - 3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Ha kapcsolatba kerül bármiféle mikroorganizmussal, mint például baktériumokkal, vírusokkal, penésszel, gombával, szagot okozó elemekkel, vagy oldott oxidálható ásványi anyagokkal, akkor egyszerűen megsemmisíti azt, vagy csapadék formájában oxidálja azt, és ezáltal kiszűrhetővé teszi. Az ózon megbontja a baktériumok sejthártyáját, a foszfolipidek és lipoproteinek oxidálása által. Megakadályozza a gombák sejtnövekedését, a vírusok sejtekhez kapcsolódásának akadályozásával pedig a vírusok szaporodása ellen hat. Az ózon hatásos a tályog, kólibaktérium, a szalmonella megbetegedést okozó baktérium, a kolera-baktérium elleni kezelésre. Mindezen baktériumok ellen az ózon rendkívül gyors és hatásos ellenanyagnak bizonyult.Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy az a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat.Készülék használati útmutató.

1. A gyümölcsök és zöldségek héján megtelepedett növényvédő szerek eltávolítása, felületük fertőtlenítése, és frissességük megőrzése.

Miután a gépet tápegységre csatlakoztatta, tegye a gyümölcsöket és zöldségeket (5 kg a gép maximum kapacitása) a tartóedénybe. A habkövet helyezze az edény aljába, majd töltse fel azt vízzel. 3-10 perc alatt a tisztító gép oxidálja a héj felületén megtapadt növényvédő szereket. Ez a módszer szükségtelenné teszi a gyümölcsök és zöldségek magas hőfokon történő kezelését, és közvetlenül tisztít.  Ily módon megszabadulhatnak a káros baktériumoktól, kellemetlen szagoktól, szennyeződésektől. Így megőrzi a gyümölcsökben és zöldségekben fontos tápanyagokat és vitaminokat.

ózonizátor

2. Fertőtlenítés és a hús frissen tartása.

Miután a készüléket a tápegységre csatlakoztatta, tegye a húst (5 kg a gép maximum kapacitása) a tartóedénybe. A habkövet helyezze a konténer aljába, majd töltse fel azt vízzel. 10-20 perc alatt hatékonyan lecsökkenti a húsban található baktériumok számát, és megnöveli a hús frissességét.

3. Megtisztítja a baktériumoktól az edényeket, a tej tárolására szolgáló edényeket, a törölközőket, a ruhaneműt.

Miután elhelyezte az edényt és az egyéb használati tárgyakat egy nagyobb edényben, tegye a vízbe a készülék szórófejét és hagyja működni 10-20 percig. Fertőtlenítés után a ruhanemű puha és kellemes tapintású lesz. A cumisüveg és a fogkefe 10 perces kezelése megelőzi a fertőzések és a különböző betegségek kialakulását.

4. Víz tisztítása.

Megtisztítja a vizet, ásványvízzé alakítja át azt. Az ily módon kezelt vizet (maximum 20 l, 10 percen át) megtisztítja a klórmaradványoktól, sterilizálja azt, szétbomlasztja a vasat, a mangánt, a nem szerves anyagokat, növeli az oxigéntartalmát. A víz alkalmas fogyasztásra a kezelés után 20 perccel ( mivel az O3-nak O2-re kell változnia.)

5. Belső légtisztítás.

A helység legyen zárt, ne tartózkodjon bent senki sem. A gépet működtesse 30 percig. A helyiségbe ismét belépni csupán 15 perccel a készülék működésének befejezése után lehetséges.

 

A TIENS termékek nem gyógyítanak semmit, a szervezet regeneráló képességét segítik elő.