Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Oxigén segítheti az agydaganat legyőzését

agydaganatAz egyik legrosszindulatúbb agyi daganatos betegség állapotának javítását igyekeznek amerikai agysebészek elérni azzal, hogy a beteget nagynyomású oxigénkamrába helyezik.

A módszert az eddig is alkalmazott műtét, a daganatellenes gyógyszerek és a besugárzás mellett próbálják felhasználni a túlélési arány növelésére.

A glioblasztómák az agy támasztósejtjeiből alakulnak ki, és a leggyorsabban növekvő rosszindulatú daganatokat jelentik. Általában fiatal korban jelentkeznek, és igen hamar súlyos tünetekhez vezetnek. A meglévő kezelési lehetőségek gátolják a sejtek rákos szaporodását, de a folyamatot megakadályozni, akár késleltetni igen nehéz.

„A rosszindulatú glioblasztóma a 35 év alatti daganatos halálozás második leggyakoribb oka, és az 54 éves életkor alattiak körében az ilyen betegségben bekövetkező elhalálozás negyedik okaként szerepel” – írja J. Paul Duic professzor a Neurology című szaklapban.

agydaganatKórélettani vizsgálatok tanúsága szerint ezek a daganatsejtek alacsony oxigéntartalmú közegben növekszenek fokozottan. Azt is bizonyították, hogy ilyen anyagcsereviszonyok között ezek a rákos sejtek ellenállóbbak a sugárkezeléssel és a gyógyszerek hatásával szemben.

Duic és munkatársai arra gondoltak, hogy az eddigi beavatkozások mellett ezeket a betegeket túlnyomásos oxigénnel is kezelik. Japán kutatók már évekkel korábban tapasztalták, hogy az oxigén belégzése után a besugárzás és a gyógyszer javította az ilyen betegek túlélését.

Az amerikai munkacsoport a gyógyszerrel és besugárzással, hat héten át használná a tiszta oxigént magas nyomással. Ezután egy hónapos kezelési szünet következik, majd havonta adnának gyógyszert. Az agysebészek azt remélik, hogy ezzel a kombinációval a betegek javulási esélyeit sikerül növelni. Erre nagy szükség volna, mert a glioblasztómában szenvedők közül jelenleg csak minden negyedik él két évvel a diagnózis kiderülése után.

 

Forrás: MTI, vital.hu.

 

További cikkeink:

Gyümölcs és zöldség tisztító készülék

Cholican kapszula

Chitosan kapszula

Tianshi teakeverék