Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Alzheimer-kór a magas vérnyomás következménye lehet

alzheimer-kórA legújabb kutatás szerint azokban az emberekben, akik az Alzheimer-kór magas genetikai kockázatával rendelkeznek, a magas vérnyomás elősegítheti a betegségre jellemző agyi plakkok képződését.

– A jó vaszkuláris egészség megőrzése a magas vérnyomáshoz hasonló betegségek megelőzése, illetve kontrollálása révén nem csak a szívünk egészsége miatt jár előnyökkel – állítja a kutatás vezetője, Karen Rodrigue, a dallasi Texas Egyetem munkatársa. A kutatás eredményei szerint ez különösen igaz az Alzheimer-kór magas genetikai kockázatával rendelkező emberekre. – A vaszkuláris egészség megőrzésével korlátozni vagy késleltetni lehet az Alzheimer-kórral és más időskori neurológiai rendellenességekkel járó agyi elváltozásokat – magyarázta Rodrigue. Az Alzheimer-kórnak egyelőre nincs gyógymódja, és a szakértők szerint, ha nem sikerül a kutatásokban áttörést elérni, 2050-re az Egyesült Államokban a 14 millió főt is elérheti a betegséggel érintettek száma.

A JAMA Neurology márciusi számában megjelent, 120 felnőtt részvételével végzett vizsgálat azt mutatta, hogy az Alzheimer-kór genetikai kockázati tényezőjével, az úgynevezett apolipoprotein E4-alléllal rendelkező, valamint kezeletlen magas vérnyomásban szenvedő személyekben nagyobb mennyiségű béta-amiloid plakk rakódik le, mint azokban, akik csak az egyik vagy egyik kockázati tényezővel sem rendelkeznek – adta hírül a MediPress.

Dr. Sam Gandy, a New York-i Mount Sinai Alzheimer Kutatóközpont vezetője szerint ez jó hír, mert azt jelenti, hogy egy újabb egyszerű beavatkozással, vagyis ez esetben a vérnyomás szabályozásával (de gondolhatunk a rendszeres testmozgásra is) jelentős mértékben befolyásolhatjuk a demencia kockázatát és előrehaladásának arányát. – Az új gyógymódok fejlesztése közben nem szabad megfeledkeznünk ezekről az egyszerű és hatékony intervenciókról – hangsúlyozta a szakértő.

 

Forrás: otvenentul.hu

 

lecitin tartalmú kalcium chitosan kapszula cink kapszula
Lecitin tartalmú kalcium
Chitosan kapszula Cink kapszula