Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Érdemes heti két májvédő napot beiktatni

AlkoholA mérsékelt alkoholfogyasztás pozitív hatásait számos kutatás igazolta már, egy új jelentés szerint azonban célszerű hetente legalább két alkoholmentes napot is tartani.

Korábbi kutatások megállapították, hogy a mértékletes alkoholfogyasztás pozitívabban hat az egészségre, mint a teljes absztinencia: a kis mennyiségű alkohol csökkenti a vérnyomást, védi a szívet és az érrendszert, és az alkoholt mértékkel fogyasztók körében még a stroke is ritkábban fordul elő, mint absztinens társaiknál. Mértékletes fogyasztásnak nőknél napi 1-2 deciliter bor, vagy 1 üveg sör, esetleg egy fél deci tömény elfogyasztása minősül; férfiak esetében ennek duplája.

A New Scientist magazin azonban - brit parlamenti szakbizottságra hivatkozva - most arra hívja fel a figyelmet, hogy a mértékletes alkoholfogyasztóknak is célszerű hetente legalább két, teljesen alkoholmentes napot tartani. A heti legalább két nap absztinencia ugyanis segítheti a máj regenerálódását.

A témában megkérdezett szakértők szerint a májnak adott heti "pihenőnapok" mindenképpen pozitív hatással vannak az egészségre, de a máj regenerálódására még jobb megoldás az évente ismételt, 4-6 hetes egybefüggő alkoholszünet. A hetente tartott alkoholmentes napok azonban pszichológiai célt is szolgálnak, mert ezek bizonyítják, hogy az illető uralkodni tud saját magán és kordában tudja tartani ivási szokásait.

 

Forrás: A teljes cikk az origo.hu oldalon.

 

További cikkeink:

Cholican kapszula

Veican kapszula

Cordyceps kapszula

Ican kapszula

Chitosan kapszula

Spirulina kapszula

Kínai datolya (jujuba) kivonat