Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Tele van gyógyhatású antioxidánsokkal a dió

DióKutatók kimutatták, hogy az antioxidánsokban gazdag dió a legegészségesebb az összes dióféle közül.

Állításuk szerint már napi hét szem dió elrágcsálása segít távol tartani a betegségeket, és csökkenteni a koleszterinszintet.

A vizsgált kilenc leggyakoribb dióféle közül a dió tartalmazza a legtöbb polifenolt, azt az antioxidánst, amely védi a szervezetünket a szövetkárosító molekuláktól. Nem sokkal lemaradva a brazil dió és a pisztácia következik, de a kesudióban és a mogyoróban sincs sokkal kevesebb antioxidáns.

Joe Vinson, a Scranton Egyetem professzora elmondta, hogy a dió gátolja a rossz koleszterin szintjének növekedését. Kiderült, hogy a dióban a legmagasabb a szabad és a teljes polifenolok szintje mind a kombinált, mind a pirított mintákat tekintve.

A legnépszerűbb diófélének a mogyoró számít, ez teszi ki Európa dióféle-fogyasztásának 40 százalékát. Dr. Vinson elmondta, sokakat eltántorít a diófogyasztástól a magas zsírtartalom, valójában azonban a dió telítetlen zsírsavakat tartalmaz, nem pedig érelzáró telített zsírokat.

"A diófélék sok rostot és kevés telített zsírt tartalmaznak, gazdagok a jótékony telítetlen zsírsavakban, és rengeteg antioxidáns is van bennük. Éppen ezért olyan tápláló rágcsálnivalók, melyek tápanyaggal és bioaktív antioxidánsokkal is ellátják a szervezetünket" - mondta Dr. Vinson. A nyers dióban található antioxidánsok például 15-ször erősebbek, mint az E-vitamin.

A diófélék a legegészségesebb rágcsálnivalók közé tartoznak. A pekándió a napi cinkszükséglet körülbelül egyhatodát tartalmazza, néhány maréknyi pisztácia annyi káliumot tartalmaz, mint egy banán, a brazildió, pedig közismerten gazdag szelénforrás.

 

Forrás: hazipatika.com

 

További cikkeink:

Kínai datolya (jujuba) kivonat

Omega 3 kapszula

Sleeping natural tabletta

Cholican kapszula

Cink kapszula

TIENS teakeverék