Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Négy titok és a nátha elillan!

NáthaNemcsak a zöldségek, és gyümölcsök fogyasztása véd meg a megfázástól: íme néhány tanács, melyet nem árt megfogadni, ha azt akarjuk, hogy elkerüljön a betegség.

Nem, muszáj az ősznek a megfázással együtt járnia. Ez valóban egy olyan évszaka az esztendőnek, amikor hajlamosabbak vagyunk lebetegedni. Ám ha teszünk néhány óvintézkedést, könnyen elkerülhetjük a problémát. Ha körül is vesznek a baktériumok, nem fognak megtámadni.

Először is, amennyiben szükségét érezzük, vegyünk fel védőoltást, de próbáljuk ki a következő tippeket is:

1. Friss levegőt!

Nem azzal védjük meg magunkat a megfázástól, ha állandóan benn tartózkodunk a négy fal között. A munkaidőn kívül igyekezzünk minél több időt a szabadban tölteni, különösen, amíg szép, rozsdabarnába forduló a természet!

Az immunrendszernek ugyanis könnyebb a dolga, amíg a meleg, biztonságos környezetben tartózkodik az ember, mint ha kimegy a hideg levegőre. Kint más emberekkel is találkozik, így a baktériumokkal is, amelyeket elkaphat. Egy séta a természetben, a friss levegőn növeli az immunrendszer védelmező képességét. Ahogyan a testmozgás önmagában is - természetes baktériumölőnek is tekinthetjük!

2. Relaxáljunk!

Sajnos manapság kevesen szánnak időt a minőségi pihenésre - és nemcsak az éjszakai alvásról van szó. Egy délutáni rövid ejtőzés, egy kis olvasás, relaxáció mindig nagyon fontos. Ráadásul kevésbé valószínű, hogy megtámad a nátha.

A stressz növeli az esélyét, hogy elkapjuk a betegséget. A stresszhormonok - így a glükokortikoidok - folyamatos felszabadulása vezethet ide hosszútávon. Gátolják a szervezet képességét az úgynevezett citokin jelzőmolekulák termelésére, melyek a betegséggel harcoló reakciót váltják ki az immunrendszerből.

Az elegendő alvás és pihenés, a megfelelő evés és a mozgás is segít a stressz leküzdésében, ne várjuk meg, hogy legyűrjön a betegség.

3. A tiszta kéz titka

Figyeljünk oda arra, hogy mindig és minden körülmények között mossunk alaposan kezet. A szappan és a víz is igen fontos védőeszköz. Ne érjünk az orrunkhoz, szemünkhöz és szánkhoz, ha nem vagyunk benne biztosak, hogy tiszta a kezünk.

A bárokban, kávézókban és egyéb nyilvános helyeken található szappan tartogathat meglepetéseket - szintén baktériumokkal lehet tele -, ezért tanácsosabb a folyékony szappant használni. Szárítsuk meg jól a kezünket - a nedves kézen át jobban terjednek a baktériumok - de lehetőleg ne ruhánkba töröljük, ami szintén tele lehet baktériummal.

4. Aludjunk eleget!

Egy felnőtt ember alvásszükséglete 7-8 óra. Mindenki maga érzi azonban, hogy neki mennyi az elegendő. Aki rendszeresen sokkal kevesebbet alszik, mint amennyitől jól érzi magát, azt is könnyebben megtámadja a betegség.

A kialvatlanság sok mindenre van hatással. Adjuk meg a testünknek, ami jár neki. Ráadásul lefekvés előtt átgondolhatjuk a dolgainkat - ne hagyjuk ki a lazítási időt sem, amellyel lezárjuk a napunkat.

 

Forrás: eletmod.hu, egyno.hu

 

További cikkeink:

Magas tápértékű kalcium por

Kalcium rágótabletta

Cink kapszula

Cordyceps kapszula