Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Meghökkentő új elmélet - megvan a rák valódi oka?

rákÚj elmélet látott napvilágot a rák keletkezéséről, amely, noha ijesztően hangzik, mégis optimizmusra ad okot.

 

Egy új elmélet szerint a minden emberben megtalálható ős-DNS okozhatja a rákot. Az ősi, archaikus makromolekulák vizsgálata közben kiderült, hogy évmilliókkal ezelőtt, az első sejtekben a DNS nem öregedett, az ősi sejtek értek, szaporodtak, de nem haltak meg.

Az évmilliós fejlődés során az ősi gének mutálódtak, és a többsejtű szervezetek ”rendőrállamának” szolgálatába kellett állniuk. Ezek az elnyomott DNS-ek máig próbálják visszanyerni korábbi állapotukat, amikor korlátlanul szaporodhattak.

Halálos régiségek?

Ezen elmélet alapján a rák nem betegség, hanem visszaalakulás. Így a rák keletkezésének legfőbb okai a különböző fertőző betegségek, gyulladások és epigenetikai tényezők, amelyek bizonyos RNS molekulákon keresztül aktiválják a rák-géneket. Ha a ”fiatalabb” gének, amelyek addig elnyomták az ősi géneket, valami miatt elromlanak, bekapcsolódhatnak azok a tumorért felelős ősi gének, amelyet addig a magasabban fejlett gének kikapcsolva tartottak.

Ez az elmélet optimizmusra ad okot, hiszen az ősi mechanizmusok száma véges, hiszen ha a rák evolúciós értelemben nem fejlődik, a baktériumokkal ellentétben nem tanulhat meg védekezni a gyógyszerekkel szemben. Az ősi gének RNS-szabályozási útvonalainak megismerésével ezeket a bizonyos ősi géneket a jövőben ki lehet kapcsolni a betegekben, ami a személyre szabott orvoslás felé mutat.

 

Forrás: videoklinika.hu

 

További cikkeink:

Cholikan kapszula

Fokhagymaolaj kapszula

Ican kapszula

Spirulina kapszula

Tianshi teakeverék