Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Mitől látszunk öregebbnek?

korai öregedésA közelmúltban végzett brit tanulmány most ismét közelebb jutott egy kicsivel a korai öregedés okaihoz. A tudomány régóta figyelemmel kíséri az öregedési mechanizmusokat. Szakértők szerint, a nők öregedésének gyorsasága csupán fele részben genetika.

A tanulmányban 585 nő vett részt Nagy-Britanniából, Spanyolországból és Kínából 30 és 75 év között. A választott földrajzi terület nem volt véletlen. Tény, hogy a nők öregedése eltér etnikai csoportok szerint. Figyelembe véve a jellemzőket, a kutatók megpróbálták meghatározni azokat a tényezőket, melyek befolyásolják a nők megjelenését.

A kísérletben nem csupán a bőrt, de a hajat is vizsgálták. Emellett figyelembe vették a kísérleti alanyok életmódbeli szokásait is. Az eredmény szerint a fiatalos megjelenést fele arányban a genetika határozza meg, azonban az életmódbeli tényezők is nagy jelentőséggel bírnak.

A kutatás vezetője, Andrew Myers szerint a nők bőre 50 százalékban genetikai adottságoknak megfelelően öregszik, míg az életmód szerepe körülbelül 33 százalék.

A dohányzás, az alkohol és más szenvedélyek megdöbbentő hatással lehetnek megjelenésünkre. Azok a nők, akik odafigyelnek az egészségükre, évekkel fiatalabbnak tűnnek igazi koruknál.

 

Forrás: geniusbeauty.com, otvenetul.hu