Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Az alkoholfüggőség egyszerűen kideríthető

alkoholfüggőségEgyetlen kérdéssel nemcsak a drog- és alkoholfogyasztás egészségtelen szintje határozható meg, hanem a függőség mértéke is, derül ki a Bostoni Egyetem legújabb kutatásából. Ráadásul az egyszerű szűrőkérdés időnként jobb, mint a hosszabb szűrővizsgálatok.

Rájöttünk, hogy egyetlen kérdés hatékonyabb lehet a szűrésben és a függőség mértékének meghatározásában is – nyilatkozta a Journal of Studies on Alcohol and Drugs szaklapban megjelent tanulmány szerzője, Dr. Richard Saitz. „A hosszú interjúk és kérdőívek helyett, amelyek akadályt jelentenek az alapellátásban, ez a módszer nagymértékben megkönnyíti az egészségtelen anyaghasználat azonosítását.”

 

Kutatásukban a Bostoni Egyetem kutatói 286 beteget vizsgáltak a Bostoni Orvosi Központ alapellátó intézményben. Az alkoholfogyasztással kapcsolatban azt a kérdést tették fel, hány alkalommal ittak az elmúlt évben egy nap ötnél több italt (férfiak), illetve négynél több italt (nők). Más anyagok használatával kapcsolatban azt a kérdést tették fel, hány alkalommal használtak az elmúlt évben illegális drogot, vagy hányszor használtak vényköteles gyógyszert nem orvosi célból.

 

A kutatók ezt követően összehasonlították az alkoholfogyasztásra vonatkozó szűrési eredményeket az alkoholfüggőség referencia szabványaival, és a kábítószer-fogyasztásra vonatkozó szűrési eredményeket a kábítószer-függőség szabványaival. Kiderült, hogy az alkoholszűrő kérdés az alkoholfüggőségben szenvedők 88 százalékát azonosította, a kábítószerre vonatkozó kérdés, pedig a drogfüggők 97 százalékát azonosította. A válaszok ritkán voltak pozitívak olyan esetben, amikor a páciens nem szenvedett függőségben. Az egyetlen kérdésből álló teszt eredményei hasonlóak voltak a hosszabb szűrővizsgálatok eredményeihez.

 

Forrás: vital.hu

 

Chitosan kapszula Super kalcium Biocink kapszula Veican kapszula
Chitosan kapszula Super kalcium Biocink kapszula Veican kapszula