Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Állandóan álmos? Ez lehet az oka!

álmosságEgy szűk körű kutatás kimutatta, hogy az elfogyasztott élelmiszerek befolyásolhatják álmosságunk és éberségünk szintjét.

A Pennsylvania Állami Egyetem orvosi karának kutatói 31 egészséges, nem elhízott, 18 és 65 év közötti, normálisan alvó személy álmosság / éberség szintjét vizsgálták, majd elemezték étrendjüket.

 

Kiderült, hogy a nagyobb mennyiségű zsírfogyasztás a napközbeni álmosság magasabb szintjével, a nagyobb mennyiségű szénhidrát bevitel, pedig az éberség magasabb szintjével áll összefüggésben.

 

A fehérjefogyasztás és az álmosság / éberség szintje között azonban nem találtak összefüggést. Az eredmények nem függtek a résztvevők életkorától, testtömeg-indexétől, teljes alvásmennyiségétől és teljes kalóriabevitelétől - derült ki az Associated Professional Sleep Societies júniusi Baltimore-i konferenciáján közzétételre kerülő kutatásból.

 

A kutatást vezető Dr. Alexandros Vgontzas elmondta, hogy a rendkívüli napközbeni álmosság és a kimerültség egyre inkább elterjed a mai világban. A mostani eredmények azt mutatják, hogy a zsírban gazdag étrend akut módon csökkenti az éberséget, ami jelentősen befolyásolhatja az emberek működőképességét, és negatívan hat a biztonságra. A zsírdús étrend ráadásul bizonyos daganatos betegségek és a szívbetegség kockázatát is megnöveli.

 

Forrás: hazipatika.com

 

paplan és matracvédő antilipid tea chitosan kapszula chi gép
Paplan és matracvédő Antilipid tea Chitosan kapszula Chi gép