Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

A halálos gombafertőzés így derült ki

candida gomba fertőzésEgy kísérleti fázisban lévő, kereskedelmi forgalomban még nem kapható teszt mindössze néhány óra alatt segíthet a Candida-fertőzés kimutatásában a jelenleg használt több napos módszerrel szemben - derül ki egy friss tanulmányból.

A Candida leginkább az általa előidézett hüvelygombáról ismert, ám a véráramba kerülve egyéb szerveket és szöveteket is megtámadhat. A Candida-vérfertőzés - más néven candidemia - nagyon ritka az egészséges emberek körében, de a negyedik leggyakoribb probléma az Amerikai Egyesült Államok kórházaiban ápolt betegeknél a Betegség-megelőzési és Járványügyi Hivatal (CDC) adatai szerint. A kórokozó általában szennyezett katéterek útján terjed, és főleg az intenzív osztályon fekvő, vagy legyengült immunrendszerű pácienseket sújtja.

 

A candidemia tünetei nem tipikusak - például a láz és a hidegrázás -, ezért az orvosok vérteszttel mutatják ki meglétét. Ez azt jelenti, hogy a vérmintát speciális folyadékba teszik, amely a gombák táplálásával észlelhető méretűvé növeli a kórokozókat. A Candida azonban "lassan nő", így több napig tart a folyamat.

 

Addigra viszont túl késő lehet: a Candida vérfertőzés az esetek kétötödében halállal végződik, amelynek egyik fő oka a kései diagnózis - írta az új teszt kifejlesztője, Thomas Lowery a Science Translational Medicine című szakfolyóiratban. A forradalmi vizsgálati módszer az öt leggyakoribb Candida faj jelenlétét képes kimutatni 3 órán belül.

 

A kutatók egészséges emberek vérmintáit dúsították Candida gombával, majd elemezték a régi és az új teszt segítségével. A kétféle eredmény az esetek 98 százalékában megegyezett. Christine Ginocchio, a North Shore-Long Island orvosi központ munkatársa, aki nem vett részt a kutatásban, úgy nyilatkozott, hogy ez az adat "nagyon, nagyon jó". Ginocchio hozzátette: különösen ígéretes, hogy a technológia a jövőben talán más kórokozók gyors kimutatására is használható lesz.

 

Forrás: hazipatika.com

 

dupla cellulóz digest tabletta cordyceps kapszula Fokhagymaolaj kapszula
Dupla cellulóz Digest tabletta Cordyceps kapszula Fokhagymaolaj kapszula