Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Órákkal az infarktus előtt

infarktus előttAz infarktusuk előtti órákban erős mellkasi fájdalmat, más néven anginát tapasztaló páciensek szívrohamai általában kevésbé súlyosak, szívfunkcióik pedig, a mostanság megszokott értékekhez mérten jobbak

, mint a többi páciensé – olvasható a Circulation: Cardiovascular Interventions című tudományos szaklap legfrissebb számában megjelent tanulmányban.

– Az orvosok már jóval az angioplasztika és a sztent-beültetés elterjedése előtt rájöttek, hogy a szívrohamot megelőzően erős mellkasi fájdalmat tapasztaló betegek kilátásai a többi pácienshez képest általában jobbak – nyilatkozta Dr. Jay H. Traverse, a Minneapolis Szív Intézet Alapítvány kutató kardiológusa. – Ideje volt, hogy megvizsgáljuk, hogy a sztentek adta új kezelési módszerekkel sikerülhet-e fenntartani a mellkasi fájdalom szívre gyakorolt védő hatásait.

A tudósok retrospektíven 1031, akut szívrohamot, más néven ST elevációt mutató miokardiális infarktust elszenvedett pácienst vizsgáltak meg, majd különválasztották azokat, akik a sztent-beültetését megelőző 1-6 órában erős mellkasi fájdalomra panaszkodtak. Összesen 245 artéria-elzáródásos beteget sikerült azonosítaniuk, akik közül csupán 79-nél diagnosztizálták az infarktust megelőző anginát, ami olykor már 24 órával a szívroham előtt is jelentkezett.

– Úgy tűnik, az orvosok a szívrohamon átesett betegek 30-40 százalékának esetében nem ismerik fel az infarktust megelőző anginás rohamokat.

A vizsgálatok szerint az infarktus előtti angina 50 százalékkal csökkenti a szívrohamok súlyosságát, és jelentősen javítja a kórházból való elbocsátáskor mért szívfunkciókat – adta hírül a MediPress.

– Az infarktust megelőző angina úgy tűnik, olyan endogén védőmechanizmusokat indít be, amelyek megvédik a szívet a károsodástól – tette hozzá Dr. Traverse. – A jövőben szeretnénk megvizsgálni, pontosan hogyan működnek ezek a mechanizmusok, és hogyan lehetne farmakológiai módszerekkel aktiválni őket.

 

Forrás: medipress, otvenetul.hu

 

harmonizáló készülék super kalcium omega-3 kapszula fokhagymaolaj kapszula
Harmonizáló készülék Super kalcium Omega-3 kapszula Fokhagymaolaj kapszula