Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Egy régi gyógyszer kezelheti a diabéteszt és az elhízást

amlexanoxA Michigan Egyetem munkatársai állatkísérletei bebizonyították, hogy az amlexanox nevű, korábban az asztma kezelésében használt gyógyszer hatékony lehet cukorbetegség és az elhízás kezelésében.

A Nature Medicine februári számában közölt tanulmány rávilágít, hogy a fogyókúra egyeseknél azért nem vezet eredményre, mivel a csökkent kalória bevitel hatására lassul az anyagcsere. Úgy tűnik, az amlexanox képes gátolni a kalóriaraktározás folyamatát. A vizsgálatot vezető Alan Saltiel jelenleg a módszer klinikai anyagon való kipróbálását tervezi. A vizsgálat közvetlen előzménye a Cell 2009-es kiadványában megjelent cikk, ahol az IKKE és a TBK1 nevű gének anyagcsere-szabályozó szerepét taglalták. Ezen, gének fékezik a metabolizmust, és úgy tűnik, hogy az amlexanox ezt a gátat iktatja ki. Vagyis az amlexanox alkalmazása növeli az elégetett kalóriák mennyiségét, és csökkenti a raktározást.

A kutatók egy molekuláris könyvtárban olyan anyagokat kerestek, melyek gátolhatják az IKKE és a TBK1 működését, így jutottak el a Japánban és az Egyesült Államokban járóbetegeknél használt gyógyszerhez. A kezelés mind genetikailag módosított, mind étrend miatti elhízásban szenvedő egereknél hatékonynak bizonyult. Az anyag csökkentette az állatok testtömegét, és kedvezően befolyásolta az egyéb anyagcseréből fakadó kóros állapotokat, például a cukorbetegséget, és a májzsírosodást. Jelenleg a vegyészek a molekula módosításán dolgoznak, hogy miként lehetne fokozni a hatást. Mindazonáltal egyelőre még nem lehet tudni, miként fog reagálni a humán szervezet.

 

Forrás: vital.hu

 

chitosan kapszula carb blocker chi gép inner wellness
Chitosan kapszula Carb Blocker Chi gép Inner Wellness