Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Felpörgetheti az öregedő férfiakat

tesztoszteron injekcióA tesztoszteron injekció új reményt adhat az alacsony nemi vágytól szenvedő férfiak ezreinek, ráadásul a szívrohamtól is megvédheti őket - derült ki egy új tanulmányból.

Az öt, injekciós kezelésen átesett férfiak nemi vágyának és állóképességének szintje drámai mértékben megemelkedett, ráadásul a kedélyállapotuk és a koncentrációs készségük is javult, és a testsúlyuk is csökkent. A kísérlet előtt a férfiak 64 százaléka számolt be alacsony libidóról, a tesztoszteron kezelés után viszont csak 10 százalék. Bár a kísérletben alacsony tesztoszteron szintű állapotban (hipogonadizmusban) szenvedő férfiak vettek részt, a szakértők úgy vélik, hogy az eredmények azokra a férfiakra is vonatkozhatnak, akiknél a tesztoszteron szintje a normális érték alsó határára esett vissza, ami az öregedés következtében gyakran előfordul a férfiaknál.

A herék által termelt tesztoszteron hormon felelős a férfi nemi jelleg kialakulásáért, valamint az izomtömeg és a csontegészség fenntartásáért, illetve az elegendő mennyiségű vörösvérsejt termeléséért is. A hormon szintje azonban az életkor előrehaladásával visszaesik, és a férfiak közel 40 százaléka tapasztalja meg az alacsony tesztoszteron szintet, amit „férfi menopauzaként” is emlegetnek. A tesztoszteron szintjét 12 nmol / liter felett tekintjük normálisnak. A 8 nmol / liternél alacsonyabb szinttel rendelkező férfiak esetében hipogonadizmust diagnosztizálnak, körülbelül minden ötvenedik férfi szenved ettől az állapottól. Ott van azonban az a bizonyos 8 és 12 nmol / liter közé eső szürke sáv, amelybe több százezer férfi tartozik. Egyes kutatók szerint számukra is előnyös lehet a gél vagy injekció formájában alkalmazott tesztoszteron pótlás.

Raj Persad, a Bristoli Urológiai Intézet professzora elmondta, hogy ha kiragadjuk ezeket a férfiakat irodai munkájukból, rávesszük őket arra, hogy fogyasszanak kevesebb egészségtelen ételt és italt, kezdjenek mozogni, és vessék alá magukat tesztoszteron pótló kezelésnek, drámai mértékben javíthatnánk életerejüket, energiájukat és szív-érrendszeri egészségüket. „Nem tudjuk, melyik a kulcs, a tesztoszteron, az étrend vagy a testmozgás, de a szemem láttára változtatta át a betegeket” – állítja Persad. A kísérlet során az alacsony libidóval rendelkező férfiak aránya drámai mértékben csökkent a tesztoszteron injekció hatására. A hormonpótlás ráadásul a vérnyomás és a koleszterinszint csökkenésével is járt.

 

Forrás: vital.hu

 

Maca tabletta Bio cink kapszula
Maca tabletta Bio-cink kapszula