Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Jobb naponta háromszor, mint ötször?

étkezésÉtkezési szakértők körében is régóta tartja magát az-az elképzelés, mely szerint az egészséges anyagcsere fenntartásához jobb, ha naponta többször eszünk kisebb adagokat.

A Missouri Egyetem legújabb kutatási eredményei szerint azonban az egész napon át, tartó nassolás akár káros is lehet, főleg a túlsúllyal küzdő nőkre nézve.

Kutatási eredményeink szerint a túlsúlyos nők anyagcsere-szempontból sokkal jobban járnak a kevesebbszer nagyobb adagok fogyasztásával, mint az egész napos nassolással" - nyilatkozta Tim Heden, a Missouri Egyetem Táplálkozási és Sportélettani Tanszékének hallgatója. - A nagyobb adagok ritkább fogyasztása csökkentheti a szervezet vérzsír-szintjét. Idővel a rendszeresen és ritkábban nagyobb adagok tudatos fogyasztásával a túlsúlyos nők csökkenthetik vérzsír-szintjüket és szívbetegségre való hajlamukat."

étkezés többszörHeden és kollegái nyolc túlsúlyos nő részvételével megvizsgálták, milyen hatással van az étkezések gyakorisága a vércukor- és vérzsír-szintekre. A nőket (akik összesen 1500 kalóriát fogyasztottak a vizsgálati napokon) kétszer 12 órán keresztül tartották megfigyelés alatt két külön napon. A résztvevők három vagy hat részre bontva fogyasztották el a napi kalóriamennyiséget. A vizsgálat ideje alatt a tudósok félóránként ellenőrizték a résztvevők vércukor- és vérzsír-szintjét. Az eredmények szerint a kevesebbszer többet evők vérzsír-szintje jóval alacsonyabb volt, mint a többi résztvevőé. "A médiában folyamatosan arról hallhatunk, hogy mennyire fontos, hogy a „többször kevesebbet” -elv érvényesüljön az étkezésben" - mondta Heden. "Ennek alátámasztására azonban nem találtunk elégséges tudományos bizonyítékot, és kutatási eredményeink alapján úgy tűnik, hogy az elképzelés nem is megalapozott."

A Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) felmérései szerint az Egyesült Államokban jelenleg a lakosság harmada túlsúlyos, ami jelentősen növeli a szívbetegségek kialakulására való hajlamot. "Nagyon vigyázni kell, ha valaki a 'sokszor keveset' módszerrel szeretne étkezni, mivel ez könnyen túlevéshez és egészségtelen ételek fogyasztásához vezethet" - figyelmeztet Jill Kanaley, a Táplálkozási és Sportélettani Tanszék professzora. "Vannak, akik tényleg egészségesebben étkeznek, ha többször ehetnek keveset, a legtöbben azonban csak felesleges kalóriákat visznek be a szervezetükbe." A túlsúlyos nők sokkal jobban járnak, ha tartják magukat a napi háromszori étkezéshez. Persze ebben az esetben is rendkívül fontos a kiegyensúlyozott étrend. A kutatás részletes leírása az Obesity című szaklapban olvasható.

 

Forrás: vital.hu

 

fruktozán szirup inner wellness dupla cellulóz chitosan kapszula
Fruktozán szirup Inner wellness Dupla cellulóz Chitosan kapszula