Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Új találmány a cukorbetegeknek

inzulinAz újonnan kifejlesztett inzulin tartalmú orrspray megmenekítheti a napi injekciózástól az 1-es típusú diabéteszben szenvedő betegeket.

A kísérletek során egyetlen fújás elegendőnek bizonyult a vércukorszint alacsonyan tartásához 24 órán át. A folyadék ragadós zselévé változik az orr belsejében, ami lehetővé teszi, hogy a hatóanyag folyamatosan szívódjon föl a szervezetben. Egy kémiai összetevő, pedig garantálja, hogy az inzulin könnyebben átjusson az orr nyálkahártyáján.

A készítményt a brit Sunderlandi Egyetem kutatói alkották meg, s cukorbeteg patkányokon tesztelték. Míg az orrspray 24 órán keresztül hatott, a hagyományos injekció csupán 9 órán keresztül garantálja a megfelelő glükóz szintet. A kutatást vezető Dr. Hamde Nazar így fogalmazott: - Eredményeink alapján esélyt látunk arra, hogy egy napi egyszer alkalmazandó orrcseppel ideális mennyiségű inzulint juttassunk a betegek testébe. Az emberi szervezetre gyakorolt hatást alátámasztó klinikai vizsgálatok azonban még hátravannak.

Az 1-es típusú cukorbetegség során megsemmisülnek a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjei, ami a vércukorszint emelkedéséhez vezet. Az autoimmun eredetű probléma 300-ból egy ember érint, s kezelés hiányában akár életveszélyes is lehet. A terápia napi többszöri injekciózással jár, ami jelentősen rontja a betegek életminőségét – főleg, ha gyerekről vagy fiatal felnőttről van szó. Az állandó szúrás kemény szerkezetű zsírfelhalmozódáshoz vezethet az érintett területeken. Az orrspray viszont könnyű és fájdalommentes megoldást biztosítana a diabétesz kordában tartására – adta hírül a MediPress.

A tanulmány a Biomaterials Science című szakfolyóiratban jelent meg.

 

Forrás: otvenentul.hu

 

További cikkeink:

Kalcium töktermék porral

Cink kapszula

Carb Blocker kapszula