Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Magas vérnyomásra galagonya tea!

galagonyaA rózsafélék családjába tartozik ez a sokoldalú gyógynövény (Crataegus), amely több mint 280 fajtát ölel fel.

Eredeti élőhelye a föld északi féltekéjén található, de ma már hazánkban is gyakran találkozunk vele erőkben és cserjés domboldalakon. Magassága elérheti akár a 12 méter magasságot így nem nehéz észrevenni.

A galagonya ágai gyakran 2 cm.-es tövisekkel van borítva, levelei szeldeltek, és mindkét oldalán fedőszőrök vannak. Virágai az ág végeken nyílnak, a virágzási idő május június, ekkor gyűjtik be a nyíló virágokat.

De a virágok mellet főleg a termés az, ami értékes számunkra a gyönyörű rubint vörös színű bogyók, amelyek augusztus végétől egészen októberig szedhetők. Íze kissé savanykás ezért a belőle készült finom sütemény, lekvár vagy szörp cukorral ízesíthető.

A galagonya a legveszélytelenebb gyógynövényünk ám mivel erős vérnyomáscsökkentő hatással bír gyerekek, és terhesek ne fogyasszák.

A növény kémiai alkotó részei: flavonoidok, triterpén savak, B és C vitamin főleg a termésben.

Hatásai

Elsősorban a szív és érrendszerre van jó hatással, így a már említett vérnyomáscsökkentő hatása miatt érdemes fogyasztani.

De emellett javítja a szívizom anyagcsere folyamatát, javul a szív oxigén ellátása, megerősödik és szabályozódik a szívműködés. Megszünteti a szívizom görcsöket, a szédülést, és csökken a vérnyomás.

 

Forrás: KertVarázsMagazin, napidoktor.hu

 

További cikkeink:

Banting növényi tabletta és por

Dupla cellulóz tabletta

TIENS fogkrém fodormenta ízesítéssel