Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

A munkahelyi stressz növeli a cukorbetegség kockázatát

munkahelyi stresszEgy kanadai tanulmány szerint a munkahelyi stressz megduplázhatja a cukorbetegség kialakulásának esélyét azoknál a nőknél, akiknek nincs beleszólásuk abba, milyen feladatokat bízzanak rájuk.

A férfiak és a nők teljesen eltérően reagálnak a munkahelyi stresszre. A nők stressz hatására hajlamosabbak az evésbe menekülni, ami miatt több zsírt és cukrot visznek be, mint a stresszes férfiak - nyilatkozta Peter Smith, a mostani kutatás vezetője, a Klinikai Értékelő Tudományok Intézet és a Munka és Egészség Intézet szakértője. A tudósok szerint kiemelt szerepet játszhatnak a stresszes nők diabéteszre való hajlamának kialakulásában a neuroendokrin- és az immunrendszer működésének zavarai, a fokozott kortizol és szimpatikus hormonkiválasztás a stresszre adott válaszreakcióként illetve az étrend- és életmódbeli változások.

A tudósok összesen 7443 Ontarióban élő egészséges nő egészségi állapotát kísérték figyelemmel. Az Occupational Medicine című szaklap legfrissebb számában megjelent eredmények szerint a női diabéteszes esetek 19 százalékáért a munkahelyi stressz, azon belül is az önbeosztás hiánya tehető felelőssé. Ezzel a munkahelyi stressz a hajlamosító tényezők listáján megelőzi a dohányzást, az alkoholfogyasztást és a mozgásszegény életmódot, az elhízás azonban még így is első helyen szerepel.

 

Forrás: vital.hu

 

További cikkeink:

Chi gép

Antilipid tea - tiens teakeverék

Cink kapszula