Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Így moss hajat!

hajmosásA világ egyik legegyszerűbb műveletének tűnhet a hajmosás, pedig ha nem figyelsz oda, akár kárt is tehetsz a hajadban! Csokorba gyűjtöttük, hogy mire kell figyelned!

A fontos tudnivalók közé tartozik például a hajmosás időtartama: nem helyes, ha csak néhány percet szánsz erre a műveletre, a fejbőrt minden alkalommal alaposan át kellene masszírozni, hogy az apró pórusok közül távozhassanak a szennyeződések, és hogy felpezsdüljön a fejbőr vérkeringése!

Gondolj csak bele, milyen jó érzés, amikor a fodrászatban szakavatott kezek mossák a hajadat! Próbáld meg otthon is rendszeresen masszírozni a hajtöveket, hogy a hajhagymák elegendő tápanyaghoz juthassanak! Még jobb, ha mindezt előrehajtott fejjel teszed!

Nem a szépségipar üzleti fogása, hogy a hozzáértők kétszeri hajmosást javasolnak: az első alkalommal feloldod a fejbőrre és a hajszálakra rakódott szennyeződéseket, amik az alapos öblítéssel távoznak is onnan.

A második mosásnál van lehetőség arra, hogy a készítményben lévő értékes összetevők bejussanak a fejbőrbe, és ott kifejtsék jótékony hatásukat. Aki sajnálja az idejét a második mosásra, nem tesz mást, mint hogy fellazítja, és a fejbőrébe masszírozza az ott lerakódott piszkot és faggyút!

Tudtad-e?

• Rosszat teszel a hajnak és a fejbőrnek, ha túlzottan forró vízzel mosol hajat, az ugyanis felborítja az érintett terület sav-lúg egyensúlyát.

• A jéghideg víz - bár a nagy melegben frissítően hat - szintén nem javasolt, mert munkára ösztönzi a faggyúmirigyeket, így a haj sokkal gyorsabban zsírosodik.

• Akárcsak a fogkefédet, a fésűdet és a hajkefédet is cseréld le bizonyos időközönként! Rendszeresen távolítsd el a fogak közé szorult, kihullott hajszálakat, az eszközt pedig tisztítsd meg szappanos vízzel!

 

Forrás: ElixirOnline, napidoktor.hu