Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Formaldehiddel kezelik a kínai kelt

Kínai kelA fenti címmel jelent meg ma egy hangulatkeltő írás az index.hu oldalain, melyben az MTI-re hivatkozva elrettentő példaként állítják elénk a kínai kereskedők gátlástalan tartósítási módszereit.

Bár a cikk is elismeri, hogy egészen 2007-ig az Európai Unió területén is legálisan használható volt és E240 néven élelmiszeradalékként - konkrétan tartósítószerként alkalmazták. Mára az ilyen célú alkalmazása nem megengedett hazánkban sem, de pusztán azért elítélni a kínai kereskedőket, mert 5 évvel le vannak maradva a hazai kollégáktól, nem sportszerű. Bár a propaganda szerint ami magyar az jó, ami kínai, az gagyi, a valóság kicsit árnyaltabb.

 

Tartósítás magyar módra: atomreaktor

Radióaktív sugárzásBár a formaldehid, a fenti írásban szereplő és E240 néven élelmiszeradalékként is használt anyag nem tesz jót a fogyasztóknak, az józan ésszel belátható, hogy a radioaktív sugárzás sem finom. Márpedig hazánkban ezt használják tartósításra, mert olcsóbb mit a formaldehid.

A zöldségek és a húsok megromlanak. Az, hogy az élő anyag hajlamos erre minden háziasszony tudja. Minél magasabb a hőmérséklet, annál hamarabb. Különböző mikroorganizmusok - gombák, baktériumok - szorgalmasan dolgoznak ezen. Ezért tartják hűtőben vagy fagyasztóban a friss alapanyagokat. A hűtőkocsi és a hűtőház viszont drága és energiaigényes dolog.

Hogy ne legyen büdös, nyálkás és emiatt eladhatatlan a friss áru, meg kell ölni minden élő dolgot benne. Erre a legjobb a radioaktív sugárzás, amit hazánkban a jászberényi Agroster Rt. végez legjobb minőségben. Ki sem kell csomagolni a terméket. Raklapostól, ha kell a sofőrrel együtt besugározzák és kétszer annyi ideig áll el a friss hús és az eper, és évekig fokhagyma vagy a krumpli. De a piacon, mint színmagyar termék jelenik meg, amiről mindenki tudja, hogy jó és megbízható.

Persze erről csak Kínában fog megjelenni cikk. A kínai távirati irodára hivatkozva.

 

Forrás: naturhirek.hu

 

További cikkeink:

Gyümölcs és zöldség tisztító készülék