Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Vitamindús pattogatott kukorica!

Pattogatott kukoricaA natúr - nem vajban elkészített - pattogatott kukoricáról már egy ideje megtudtuk, hogy diéta során is fogyasztható, hála az alacsony kalóriatartalmának.

Nemrég azonban az is kiderült, hogy tele van antioxidánssal is. Az új hírnek nemcsak a diétázók, hanem az egészséges táplálkozás hívei is örülhetnek. Az antioxidánsok, vagyis a polifenolok ugyanis segítenek legyőzni a szervezet számára ártalmas, a sejteket, károsító molekulákat. Az antioxidánsok egyébként többnyire a különböző zöldség-és gyümölcsfélékben fordul elő, ezért az orvosok és a tudósok már régóta hangsúlyozzák a fogyasztásuk fontosságát.

Most azonban Amerikai Kémiai Társaság kutatói felfedezték, hogy egy adag pattogatott kukoricában 300 mg antioxidáns található. Ez a mennyiség majdnem kétszer több mint, amit egy adag gyümölcs tartalmaz általában (160 mg). A finom ropogtatnivaló ezen kívül rostokat és vizet tartalmaz, vagyis, ha le tudunk mondani a vajas, sajtos vagy egyéb mártásokról, valóban bűntudat nélkül ehetünk belőle.

A kutatók azonban arra is felhívták a figyelmet, hogy míg más zöldségek vagy gyümölcsök, amelyek antioxidánsokat tartalmaznak, vitaminokban is gazdagok, a kukorica azonban 100 százalékig feldolgozatlan teljes kiőrlésű gabona, ami, bár fedezi a napi szükséglet 70 százalékát, nem tartalmazza a létfontosságú tápanyagokat. "A levegőn pattogtatott kukorica tartalmazza a legkevesebb kalóriát, a mikrós fajtában kétszer több van" - tette hozzá Joe Vinson, a kutatás vezetője.

 

Forrás: napidoktor.hu

 

További cikkeink:

Banting növényi tabletta és por

Dupla cellulóz tabletta

Cink kapszula