Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Miért olyan nehéz leadni a felesleges kilókat?

ElhízásTöbb mint egy hónap eltelt az újévi fogyókúrás fogadalomtételek óta, miközben vészesen közeledik fürdőruhaszezon, és még mindig nem kezdtek el eltűnni a pluszkilók?

A fogyás számít az egyik leggyakoribb újévi fogadalomnak, mégis minden évben csupán az emberek alig 20 százaléka képes leadni a súlyfelesleget és képes megtartani a súlyát, mondta Dr. Jessica Bartfield, a Loyola Egyetem Gottlieb kórházának táplálkozási szakértője.

Az amerikai emberek közel kétharmada állítja magáról, hogy az egészsége érdekében valamilyen speciális diétát követ, de mégis nagyon kevesen képesek valóban lefogyni. Dr. Bartfield szerint a hatásos fogyókúrázás sok tekintetben hasonlít a hangszeres zenéléshez, mindkettő sok gyakorlást és megfelelő instrukciókat igényel. „Eleinte sokszor melléütünk, hamis hangokat produkálunk, de a gyakorlás révén egyre könnyebben megy, és egyre sikeresebbé válunk”, mondta Dr. Bartfield.

Bartfield és kutatótársai négy pontba szedték a legfőbb okokat, amik miatt igazán nehéz megszabadulni a súlyfeleslegtől:

1. Az elfogyasztott kalóriák számának alulbecslése

KövérségAz emberek többsége, még a táplálkozási szakértők is hajlamosak alulbecsülni a napi kalória bevitelt. Ezen, sokat segíthet, ha napközben minden elfogyasztott ételt felírunk, még azt is, amit éppen csak megkóstoltunk, illetve ne felejtsük el feljegyezni az innivalókat sem. Az otthonunkon kívül elfogyasztott ételeket általában nagyobb adagok, és kalóriában is gazdagabbak, ezért érdemes olyan helyekre járni, ahol feltüntetik az ételek kalóriatartalmát.

2. A testmozgás és az elégetett kalóriák túlbecslése

Általában körülbelül napi 500 kalória elégetésére van szükség heti fél kilogramm leadásához. Ezt a mennyiséget nagyon nehéz csak testedzéssel elérni, ugyanis ez nagyjából 60 percnyi intenzív mozgást jelent, ezért érdemes a napközbeni aktivitást növelni. Fontos, hogy a több mozgás ne vezessen több étel elfogyasztásához.

3. Az étkezések rossz időzítése

A szervezettnek egyenletes glükóz szintre van szüksége az optimális energia fenntartásához, hogy az anyagcsere ne lassuljon le. Érdemes az ébredést követő első órában reggelizni, majd 3-4 órával később egy egészséges ebédnek kell következnie. Az anyagcsere fenntartása érdekében érdemes odafigyelni, hogy ne teljen el 5 óránál hosszabb idő evés nélkül.

4. Kevés alvás

Korábbi tanulmányok bebizonyították, hogy akik éjszakánként 6 óránál kevesebbet alszanak, azoknak általában magasabb a grelin szintjük. A grelin az étvágyért és a magas szénhidráttartalmú ételek megkívánásáért felelős hormon. A kevés alvás továbbá megnöveli a kortizol szintjét is, amely egy olyan stresszhormon, amelynek a megnövekedett szintje súlygyarapodáshoz vezethet.

 

Forrás: napidoktor.hu

 

További cikkeink:

Alakformáló masszázsövek

CHI gép

Carb Blocker kapszula

Capsilite kapszula

TIENS teakeverék

Banting növényi tabletta és por

Omega 3 kapszula