Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Szívbetegséghez vezethet a túl sok gyümölcscukor

SzívbetegNöveli a szív-és érrendszeri betegségek, valamint a cukorbetegség kialakulásának a kockázatát a túl sok, édesítőként használt gyümölcscukor (fruktóz) fogyasztása, állapították meg amerikai kutatók.

A fruktóz megtalálható zöldségekben és gyümölcsökben, és széles körben használt édesítőszerként, főként üdítőkben vagy feldolgozott élelmiszerekben. A Georgiai Egyetem Orvosi Karának kutatói 14-18 éves fiatalok vérmintáiból egyértelműen kimutatták, hogy a magas gyümölcscukor-tartalmú étrend számos egészségügyi kockázattal jár.

Dr. Vanessa Bundy és munkatársainak vizsgálatai szerint a sok gyümölcscukor fogyasztása összefügg a magasabb vércukorszint és vérnyomás kialakulásával, az inzulinrezisztencia nagyobb kockázatával, valamint a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásában szerepet játszó gyulladásos faktorok magasabb szintjével. Ezt a rizikót ráadásul fokozza a fiatalok túlsúlya is, főként a hasi zsírpárnák.

Az összefüggés hátterében az áll, hogy a gyümölcscukor máshogy bomlik le, mint a többi cukor, és olyan melléktermékei keletkeznek, amelyek károsak a szervezetünk számára.

A kutatók szerint a legtöbb fruktózt a kamaszok fogyasztják, pedig esetükben kiemelten fontos, hogy egészségesebben étkezzenek, és hogy jobb minőségű élelmiszerek kerüljenek a tányérjaikra. „A táplálék, amit a tinédzserek szüleiktől, gondozóiktól kapnak, nagyban hozzájárul az általános egészségügyi állapotukhoz és a fejlődésükhöz, illetve már a korai életkorban is szív-és érrendszeri betegségeket okozhatnak – tette hozzá a The Journal of Nutrition című szaklapban megjelent tanulmány szerzője.

 

Forrás: vital.hu

 

További cikkeink:

Omega 3 kapszula

Kínai datolya (jujuba) kivonat

Vérnyomásmérő készülék

TÜSI- harmonizáló készülék

Cholican kapszula

Veican kapszula

Spirulina kapszula

Magas tápértékű kalcium por

TIENS teakeverék