Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Forradalmi fájdalomcsillapító mellékhatás nélkül

fájdalomAmerikai kutatók felfedeztek egy molekulát, amely rövidre zárja a krónikus fájdalom útját, ráadásul mindenféle mellékhatás nélkül.

Az Indianai Egyetem kutatói által felfedezett peptid egerekben végzett kísérletekben krónikus és akut fájdalom ellen egyaránt hatásosnak bizonyult. Az eredményeiket a Nature Medicine című folyóiratban közlő szakemberek szerint a peptid biztonságosabb alternatíva lehet a függőséget okozó opioidok, vagy a prialt toxin helyett, amelyek légzészavart, szívritmuszavart és más problémákat okozhatnak.

Korábbi kutatások rávilágítottak arra, hogy a kalciumcsatorna kulcsszerepet játszik a fájdalomjelek továbbításában. Elfogadott tény az is, hogy a CRMP-2 jelű axonfehérje távirányító gyanánt kötődik a kalciumcsatornához, szabályozva az ingerületek és a fájdalomjelek átadását.

A Rajesh Khanna segédprofesszor és munkatársai által felfedezett peptid ennek a fehérjének az egyik szakasza, és anélkül csökkenti az ingerületek számát, hogy zavart okozna a globális kalciumáramlásban, kis  mérete, pedig alkalmassá teszi az orvosságként való továbbfejlesztésre.

Mivel a peptid nem közvetlenül gátolja a kalcium bejutását a sejtbe, a kutatók azt remélik, hogy a leendő gyógyszer specifikusabb lesz, és mivel a kalcium beáramlása szabályozza többek közt a szívritmust és más szervek létfontosságú működését is, az új szer alkalmazása kevesebb mellékhatással jár majd, mint a jelenleg elérhető fájdalomcsillapítóké.

 

Forrás: MTI

 

További cikkeink:

Kang-Li kapszula

Kalcium rágótabletta

Gai-Bao tabletta

Lecitin tartalmú kalcium

Kalcium töktermék porral oligoszachariddal és vitaminokkal

Magas tápértékű kalcium gyermekeknek

Magas tápértékű kalcium por