Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

A rossz párkapcsolatnak testi jele is van

párkapcsolat szívbetegségPárkapcsolatunk minősége kihat szívünk egészségi állapotára. A kutatás során azoknál a személyeknél, akik kevés pozitív dologról számoltak be párjuk kapcsán, 8,5 százalékkal magasabb volt a szívroham vagy a stroke kialakulásának esélye.

A vizsgálat során az is kiderült, hogy minél több negatív dolog történt a párok között, annál vastagabbak voltak az érintett személyek nyaki verőerei, vagyis azok a vérerek, melyek a nyakon át az agyba szállítják a vért, és amelyek minél vastagabbak, annál nagyobb a valószínűsége a szív- ér érrendszeri megbetegedés kialakulásának. A kutatást vezető Nataria Joseph és munkatársai 281 egészséges, középkorú, dolgozó felnőttet kísértek figyelemmel, akik vagy házasok voltak, vagy házassághoz hasonló kapcsolatban éltek egymással. A vizsgálatban résztvevőknek számos kérdést tettek fel azzal kapcsolatban, hogy mennyire elégedettek a párkapcsolatukkal, emellett ultrahangos felvétel segítségével a nyaki verőereik vastagságát is megmérték.

Az eredmények azt mutatták, hogy a kapcsolatukkal legkevésbé elégedettek 8,5 százalékkal nagyobb arányban voltak kitéve a szívbetegség kockázatának, mint azok, akik a leginkább elégedettek voltak. Hogy pontosan miként függ össze a párkapcsolat minősége és a nyaki verőerek vastagsága, azt egyelőre a szakemberek sem tudják, ám úgy vélik, az egészségügyi szakembereknek pácienseik esetében érdemes a párkapcsolat minőségére is rákérdezni, mert az, sokat elárulhat az illető várható egészségi kilátásairól.

 

Forrás: vital.hu

 

cholican kapszula veican kapszula
omega-3 kapszula fokhagymaolaj kapszula
Cholican kapszula Veican kapszula Omega-3 kapszula Fokhagymaolaj kapszula