Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Testedben állandó küzdelem folyik a rákkal

immunsejtek-rákImmunsejtek naponta átesnek olyan spontán változásokon, amelyek daganatok létrejöttéhez vezethetnének, ha az immunrendszer nem tartaná szoros ellenőrzés alatt ezeket a folyamatokat, állítják Ausztrál kutatók.

A melbourne-i Walter and Eliza Hall Intézet kutatói a Nature Medicine szakfolyóiratban arról számolnak be, hogy az immunrendszer felelős azért, hogy korai stádiumában elpusztítsa a potenciálisan daganatos B-immunsejteket (más néven a non-Hodgkin's limfómákat). A szakértők szerint ennek az immunfelügyeletnek köszönhető az, hogy olyan meglepően ritka a népesség körében a B-sejtes limfóma ahhoz képest, milyen gyakran bekövetkeznek ezek a spontán változások. A felfedezés olyan korai figyelmeztető szűrővizsgálat kifejlesztéséhez vezethet, amellyel azonosítani lehet a B-sejtes limfóma magas kockázatának kitett betegeket, hogy proaktív kezelésben részesíthessék őket a daganat növekedésének megakadályozása érdekében.

 

Dr. Axel Kallies, David Tarlinton, Dr. Stephen Nutt és munkatársaik a B-sejtes limfóma fejlődésének vizsgálata közben tették a jelentős felfedezést, melyről a MediPress is beszámolt.

Dr. Kallies elmondta, hogy a felfedezés választ ad arra a kérdésre, miért fordulnak elő B-sejtes limfómák a vártnál ritkábban a népesség körében. – Minden egyes emberben bekövetkeznek a B-immunsejtek spontán mutációi a normális működésük következtében – magyarázta a kutató.

Meglehetősen ellentmondásos tehát az, hogy a B-sejtes limfóma nem fordul elő gyakrabban a populációban. Eredményeink azt mutatják, hogy a T-sejtek immunfelügyelete teszi lehetővé ezeknek a rákos és rákmegelőző sejteknek a kimutatását és elpusztítását, és ez lehet a rejtély kulcsa. Ez, pedig azt bizonyítja, hogy az immunfelügyelet létfontosságú a szóban forgó vérdaganat kialakulásának megelőzésében.

 

Forrás: otvenentul.hu

 

jujuba kivonat omega-3 kapszula spirulina kapszula
Jujuba kivonat Omega-3 kapszula Spirulina kapszula