Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Megnyugtat és lefogyaszt a citromfű

citromfűAmikor egy kertben elsétálunk egy csalánra hajazó növény mellett, akkor automatikusan elkapjuk kezünket. Aztán közelebbről is megnézzük, és kiderül, hogy nem a csípős virággal van dolgunk. A leveleit megdörzsölve, pedig meglepetten vesszük észre, hogy a kezünk citrom illatú lett. Ebben az esetben biztosak lehetünk benne, hogy citromfűre leltünk, amit el se engedjünk, hiszen számos jó tulajdonsága mellett még gyógyhatásai is vannak.

Bizony, a citromfű egyike azon növényeknek, amik akkor is illatoznak, amikor a virágaikat már régen eldobálták.

Ennek oka, hogy az illóanyag nem csak a díszeikben, hanem a leveleikben is nagy mennyiségben megtalálható.

Nem csak az illata miatt érdemes tartani. A citromfű számunkra kellemes aromája ugyanis másokra nagyon is taszítólak hat.

A szúnyogok és a legyek kifejezetten irtóznak ettől a kellemes illatfelhőtől, és messziről kerülik még a környékét is a növénynek.

Már az ókorban is tudták, hogy ennek a szépségnek nem csak az illata kellemes, hanem gyógyhatásokkal is rendelkezik.

Ezt, pedig előszeretettel ki is használták, mind külsőleg, mind, pedig belsőleg, teaként, vagy főzetként fogyasztva.

 

Herpesz

A citromfű összetevői nagyon jó hatással vannak a szájherpeszre. Illetve éppen hogy nem, mivel elmulasztják azt. Ez a vírusfertőzés nagyon sok gondot okoz az ebben szenvedőknek, hiszen amellett, hogy nem szép látvány, még fájdalmas is lehet.

A fogkrém mellett itt a másik, hatékonyabb lehetőség arra, hogy megszabadulhassunk ettől a sebtől. A citromfűből készült krém ugyanis hatékonyan veszi fel a küzdelmet a herpesz ellen.

 

citromfű teaNyugalom

A citromfű teája, de még a párologtató illóolaja is alkalmas arra, hogy a fáradt, borzolt idegeket megnyugtassa.

Sőt, nem csak az idegekre van jó hatással, hiszen a szívet is nyugtatja, illetve a görcsoldásban is hathatós segítséget jelenthet.

 

Tea

Bár a teája nem tartalmaz koffeint, mégis érdemes belőle egyszer - egyszer kortyolni a munkahelyen is. Segít enyhíteni az idegességet, aminek sokszor nagyon is sok hasznát vehetjük, emellett idegerősítőként is kiváló.

Sőt, akkor is hatékony segítséget jelenthet, ha az enyhe depresszió tüneteit vesszük észre magunkon. A citromfű hatóanyagai ugyanis az idegekre gyakorolt hatásuknak köszönhetően oldják az apátiát, és a magunkba roskadás érzését.

 

Forrás: men.hu