Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Jogerősen szennyezett Auchan víz

auchanAz elmúlt év szeptemberében írtunk arról, hogy az IPM magazin munkatársai több boltban forgalmazott vízről kiderítették, hogy egyszerű csapvíz és némelyikről az is kiderült, hogy több higanyt és arzént tartalmaznak, mint a csapból folyó víz.

Ezt azzal magyarázták, hogy míg a vízművek több kút vízét keverve juttatják el a fogyasztókhoz, az Auchan vizeit palackozó cég a város legszennyezettebb kútjából kapja a vizet, amit tisztítatlanul palackoz.

Jó szokás szerint a cég ahelyett, hogy beismerte volna a csalást, beperelte a lapot és kártérítést követelt. A bíróság akkor elsőfokon megállapította, hogy a víz tényleg egészségre ártalmas, de mivel az Auchan fellebbezett, a per folytatódott és a mai nap került csak pont a végére.

Ma, másodfokon is a magazinnak adott igazat a bíróság az Auchanban forgalmazott ásványvizekkel kapcsolatban. Így jogerős az a döntés, miszerint az áruházlánc alaptalanul kérte az arzénos ásványvizekről szóló cikk helyreigazítását.

A magazin közleménye szerint: "Meglepő és nagyon különös, hogy az Auchan semmilyen felelősségre vonást nem kezdeményezett beszállítója ellen, sőt továbbra is tőle vásárolja a palackozott vizeket. Így a Germán Zrt. vízüzletága folyamatosan fejlődik, ugyanakkor honlapjukon már nyoma sincs az ásványvizeknek, csak csavarokat és más fémipari termékeket találtunk ott.

Az Auchan 2010. májusában visszaszállította az arzénes vizeket a gyártó Germán Zrt. telephelyére. Érdekes tény, hogy a Super Aqua vizeket azóta már nem csak az Auchanban árusítják. Csak remélni tudjuk, hogy a Germán Zrt. tevékenysége nem okoz tömeges katasztrófát.

A rendőrség tovább folytatja a nyomozást az Auchanban talált rossz minőségű, mérgező termék forgalomba hozatala ügyében. "
Forrás: IPM