Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Kínában is egyre többen túlsúlyosak

túlsúlyos kínaiAz életszínvonal emelkedésével párhuzamosan nő az elhízottak száma Kínában, a cukorbetegség mára már a harmadik leggyakoribb halálokká vált.

A hivatalos statisztikák szerint mintegy 100 millió kövér ember van ma Kínában, ez 2005-höz képest csaknem ötszörös növekedés. Az elhízottak számát az Egészségügyi Világszervezet 2010-ben 38 százalékra tette, ami csaknem 430 millió főt jelent. A sina.com hírportál témával kapcsolatos összeállításában a centiméterrel sokkol, emlékeztetve: a városi férfiak csípőmérete az 1985-ös 63,5 centiméterről idén már 76,2 centiméterre nőtt, a 40 és 50 év közöttieké ennél is nagyobb, átlagosan 86,2 centiméteres.     Az elhízás mind nagyobb gondokat okoz a kelet-ázsiai országban: a prognózisok szerint a következő öt évben a kövérek számának megduplázódása várható. A jelenség okaként mindenekelőtt az életszínvonal és a rendelkezésre álló jövedelem elmúlt évtizedekben tapasztalt töretlen növekedése, a városiasodás, a gyors életszínvonal-váltás és a gyorséttermek térnyerése nevezhető meg, de ahhoz nagy részben hozzájárult a központ egy gyermek vállalását engedélyező családtervezési politikája is, az egyetlen gyermeket ugyanis két szülő és négy nagyszülő kényezteti.

Az elhízottakéval párhuzamosan a cukorbetegségben szenvedők aránya is egyre nő, az mára a rák és az érrendszeri betegségek mellett a harmadik leggyakoribb halálokká vált az országban. Jelenleg a 20 év feletti lakosság körében csaknem 93 millióan cukorbetegek, s mintegy 150 millióan a betegség korai szakaszában lehetnek. A jövőt illető kilátások sem sokkal kedvezőbbek: becslések szerint a cukorbetegek száma 2030-ra további 40 millióval nő majd.     A társadalmi nyomáson túl a kérdés komoly gazdasági terhet is ró az országra, jelenleg a cukorbetegséggel kapcsolatos kiadások összege a 173 milliárd jüant (6,2 ezer milliárd forint) is meghaladja az egészségügyben. Az elhízással kapcsolatos betegségek kezelése, a betegszabadságok, hatékonyságcsökkenés 2025-re már a bruttó hazai termék csaknem 9 százalékát fogja kitenni - figyelmeztetett a Health Affairs amerikai egészségügyi szakfolyóiratnak a témával kapcsolatos cikke.

A trend ellen egyre többen próbálnak tenni, ezt mutatja például a fogyasztótáborok és fogyasztószerek iránti növekvő kereslet. A szakértők ugyanakkor arra emlékeztetnek: a bajok kezelése helyett a megelőzésre kellene a figyelmet fordítani, az egészségügyi veszélyekre felhívó társadalmi kampányokra, oktatói programokra és egészséges életre, való nevelésre lenne szükség.

 

Forrás: MTI, vital.hu

 

chitosan kapszula carb blocker chi gép inner wellness
Chitosan kapszula Carb Blocker Chi gép Inner Wellness