Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

A legjobb ízű vérnyomáscsökkentő

étcsokoládé flavanol tartalomJó hír édesszájúaknak: tudósok kimutatták, hogy az étcsokoládé napi fogyasztása kismértékben csökkenti a vérnyomást.

A kakaóban ugyanis flavanol található, amelynek a szervezet nitrogén-oxid termelésében van szerepe. A flavanol hatására a vérerek ellazulnak, így a vér könnyebben átáramlik azokon, ezáltal csökken a vérnyomás. Karin Ried kutatásvezető, a melbourne-i Orvosi Intézet munkatársa úgy véli, a kísérletek során a vérnyomásban bekövetkező 2-3 Hgmm-nyi csökkenés biztató lehet, noha a mindössze kéthetes tanulmány hosszú távú eredményei még nem ismertek.

A magas vérnyomás igen gyakori, és gyakran halálos betegség, világszerte a stroke-ok 54, és a szívkoszorúér-betegségek 47 százalékának áll a hátterében. Természetesen a kakaó mellett – amely köztudottan sok zsírt és cukrot tartalmaz – számos jóval egészségesebb módja is van a vérnyomás csökkentésének. Victoria Taylor, a Brit Szívalapítvány munkatársa szerint például érdemes megfontolni, hogy a kakaón kívül, ugyan kisebb mennyiségben, de a bab, a sárgabarack, a szeder és az alma is tartalmaz flavanolt, ugyanakkor utóbbiak nem terhelik mellette felesleges kalóriával a szervezetet.

 

Forrás: vital.hu

 

További cikkeink:

TÜSI- harmonizáló készülék ( vérnyomás regeneráló )