Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Az elhízás a dohányzásnál is súlyosabb probléma

elhízásA Gallup felmérése szerint több amerikai tartja súlyosabb problémának az elhízást, mint a dohányzást vagy a túlzott alkoholfogyasztást.

A Gallup-Healthways közös Well-Being Index vizsgálata szerint az amerikai felnőttek több mint 26 százaléka számít testtömeg indexe (BMI) alapján elhízottnak. A magasság és testsúly összevetése alapján számolt BMI skála 18,5 és 25 pont között normálisnak, 25 és 30 pont között túlsúlyosnak, 30 pont fölött elhízottnak minősít.

dohányzásA Gallup szerint az amerikaiak közel 17 százalékának 30-35 pont közé, 6 százalékának 35-40 pont közé, és 3,5 százalékának 40 pont fölé esik a BMI indexe, amely értékek már az egészségre komolyan ártalmas mértékű túlsúlyt jeleznek.

Az elhízottak jelentős aránya kapcsán a Gallup egy önálló felmérésben vizsgálta, mennyire tartják súlyosnak az amerikaiak ezt a problémát további egészségre káros szokásokkal összevetve. A kérdezés szerint az amerikaiak 81 százaléka tartja a társadalomra nézve súlyos problémának az elhízást, 67 százalék vélekedik ugyanígy a dohányzásról, és 47 százalék az alkoholfogyasztásról.

A Gallup 2003 óta harmadszor kérdezte a fenti problémák megítéléséről az amerikaiak. A három vizsgálat szerint az alkoholfogyasztás negatív megítélése kissé nőtt, majd az első mért, 46 százalékos érték közelébe esett vissza. A dohányzás negatív megítélése 2003 óta mintegy 10 százalékkal, az elhízásé több mint 20 százalékkal növekedett.

A kutatás szerint az amerikaiak gyakorlatilag pártszimpátiától függetlenül aggódnak az elhízás miatt. A republikánusok 79, a függetlenek 81, a demokraták 83 százaléka gondolja komoly problémának az egészségtelen mértékű túlsúlyt.

 

Forrás: ELTE,napidoktor.hu

 

További cikkeink:

Chitosan kapszula

Carb Blocker kapszula

Chi gép