Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Ötször nagyobb az esélye, hogy villámcsapás végez valakivel,mint az étrendkiegészítők

villámcsapásEgy kép felér ezer szóval, hangzik a mondás. Ma az ANH elég kemény adatokat adott ki grafikus formában, teljesen hivatalos forrásból, megmutatva, hogy az étrendkiegészítők a legbiztonságosabb anyagok, miközben Európa “a fogyasztók érdekében” megpróbálja őket ellehetetleníteni.

A grafikonból sok érdekes dolog kitűnik. Például az Egyesült Királyságban kórházba kerülni, pontosan annyira veszélyes, mintha Afganisztánba menne katonai szolgálatot teljesíteni valaki. Mindkettő körülbelül 300 000-szer nagyobb, mint annak az esélye, hogy vitamintól haljon meg valaki.

Kockázatok különböző nézőpontokból

Az oszlop diagram számszerű adatokat tartalmaz arról, hogy mennyi az esély arra, hogy valaki meghal, mondjuk attól, hogy az utcán rálőnek, étrendkiegészítőktől, villámcsapástól, otthonában elszenvedett sérülésektől, gyógyszer-mellékhatásoktól, dohányzástól vagy biciklizés közben.  Az étrendkiegészítők által okozott halál kockázatát vettük 1-nek, ehhez arányítottuk ki a többi kockázatot. Ahol lehetséges volt, az összes adatot az Egyesült Királyságból és az Európai Unióból vettük. Az adatokat Ron Law, Új-Zéland egyik legjobb kockázatkezelési tanácsadója gyűjtötte.

Kilenc kulcsfontosságú dolog a kockázati adatokról:

  • A legelterjedtebb halálozási okok között még mindig megjelenik a dohányzás; összehasonlításképpen 797940-szer nagyobb a valószínűsége annak, hogy a dohányzástól hal meg valaki, mint annak, hogy ugyanaz az illető egy étrendkiegészítőtől!
  • 293 006-szor nagyobb eséllyel halnak meg megelőzhető kórházi sérülésekben, mint az étrend kiegészítőktől. Ha gyógynövényekkel hasonlítjuk össze, akkor 36 625-ször nagyobb eséllyel!
  • Kórházban tartózkodni olyan, mint aktív katonai szolgálatot teljesíteni Afganisztánban vagy Irakban, pontosan ugyanannyi az elhalálozási esélye mindkét esetben!
  • 62 000-szer nagyobb az esélye annak, hogy gyógyszer szedése miatt hal meg valaki, mint annak, hogy valamilyen étrendkiegészítőtől.
  • Közel dupla a halálozási aránya azoknak, akik gyógyszer miatt halnak meg, mint azoknak, akik motorkerékpár balesetben.
  • Az oszlop diagramja egyértelműen mutatja, hogy a gyógynövény alapú készítmények és az étrend kiegészítők szuperbiztonságosak. A halálozás kockázata kisebb, mint egy, tízmillió ember esetében!
  • Ezzel szemben a megelőzhető kórházi balesetek a "veszélyes" kategóriába tartoznak, mivel ennek a kockázata nagyobb, mint 1 az 1000-hez - ez nagyságrendileg megegyezik a dohányzással és az afganisztáni vagy iraki katonai szolgálattal.
  • Körülbelül ugyanolyan a kockázata a villámcsapásra, mint arra, hogy elüti őket a londoni metró, vagy meghalnak egy étrendkiegészítőtől.
  • Az Egyesült Királyságban, ahonnan az adatok származnak, jobb a kórházi ellátás, mint Magyarországon. Ne gondolja, hogy ha csak magyar adatokkal készült volna a táblázat, akkor biztonságosabb kórházi körülményeket mértek volna.

 

Forrás: naturhirek.hu