Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Barátunk a zöld tea!

Zöld teaAz Izraeli Műszaki Egyetemen nemrégiben készült tanulmány arról számol be, hogy a zöld tea - a már eddig is ismert, számos jótékony hatása mellett - még a rossz lehelet ellen is hatékony segítséget nyújt, sőt megelőzi a fogak romlását és a szájrákot is.

A zöld tea eddig felismert előnyei között szerepel a rák és a szívbetegségek kockázatának, valamint a koleszterinszintnek a csökkentése, továbbá a Parkinson- és az Alzheimer-kór ellen nyújtott védelmező hatása is. Az Archives of Oral Biology című lapban megjelent tanulmány pedig arra hívja fel mindenki figyelmét, hogy ez a csodás nedű különféle, a szájjal kapcsolatos problémák esetében is igen hatékony.

A zöld tea ugyanabból a növényből származik, mint a fekete, csak másféle módon dolgozzák fel, így kevesebb koffeint és több polifenolt tartalmaz. Kínában és a Távol-Keleten már évezredek óta fogyasztják, ám egészégügyi előnyei folytán Európában is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

A mostani tanulmány során a kutatók főleg a zöld teában található egyik polifenolnak, az úgynevezett EGCG-nek szerepére összpontosították figyelmüket, és megállapították, hogy ez az összetevő a leglényegesebb a tealevélben. A polifenol olyan vírusellenes összetevőket tartalmaz, ami védelmet nyújthat az influenza ellen, emellett - kénes illatának köszönhetően - a rossz leheletet is megszünteti. Az már szinte csak hab a tortán, hogy a zöld tea kortyolgatásával csökkenthető a fogszuvasodás, és a dohányzás által előidézett gyulladásos szájbetegségek kialakulásának esélye is.

 

Forrás: napidoktor.hu

 

További cikkeink:

TIENS teakeverék

Tianshi teakeverék