Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Percek alatt kezelhető lesz a mellrák

mellrákAz orvosok egy új kezelési módszert fejlesztettek ki, melynek során "főzéssel" pusztítják el a daganatsejteket - mindössze néhány perc alatt. Az eljárás célzott elektromos árammal hevíti a daganatot 70-90 Celsius fokra.

A kutatások azt bizonyítják, hogy ez tíz percen belül elpusztítja a daganatsejteket, és a nőbetegek nem sokkal később már haza is térhetnek, vagy visszamehetnek a munkahelyükre. A svéd Karolinska Intézet orvosai által kifejlesztett, preferenciális rádiófrekvenciás abláció elnevezésű eljárást helyi érzéstelenítésben végzik. Dr. Karin Leifland, a kutatásban részt vevő radiológus úgy véli, a technológia alternatívaként szolgálhat a sebészeti beavatkozás helyett korai stádiumú emlőrákos nőbetegek esetében.

A vese-, máj- és csontrák kezelésében már alkalmaznak rádiófrekvenciás ablációt használó hasonló kezeléseket. Dr. Leifland szerint olyan ez, mint a tojásfőzés. A daganatot addig hevítik, amíg a daganatos sejtek elpusztulnak, miközben a környező szövet nem károsodik. A kezelés főként olyan nőbetegek számára alkalmazható, akik daganata nem haladja meg a 2 cm-es átmérőt, és a daganat egyetlen csomóban koncentrálódik. A kezelést követően a beteg nem érez fájdalmat, nincs műtéti heg, a páciens szinte azonnal hazamehet, és visszatérhet a munkahelyére is.

mellrákAz eljárás során az orvosok ultrahang segítségével egy vékony, tűszerű elektródát vezetnek be az emlődaganat közepébe. Az elektródába vezetett elektromos árammal közel 90 Celsius fokra hevítik a daganatot, ami elpusztítja a daganatsejteket, a környező szövetet azonban nem károsítja. Az elhalt szövetrészt a testben hagyják, ez idővel ártalmatlan heggé alakul. Mindössze egy kezelésre van szükség. Egy, hat és tizenkét hónap elteltével MRI-vizsgálattal, mammográfiával és ultrahanggal ellenőrzik, hogy a daganat valóban elpusztult, és nem terjedt tovább. Amennyiben további kezelésre, például kemoterápiára van szükség, ezt már a hagyományos módon végzik az eljárást követően.

Már több mint 80 beteg esett át a kezelésen, és a módszer mindegyikük esetében hatékonynak bizonyult. A betegeket 2 éve követik nyomon, és eddig egyikükben sem újult ki a betegség.

Dr. Leifland szerint a technológia különösen hasznos lehet lassan fejlődő daganattal rendelkező nők esetében, akik magas életkoruk vagy valamilyen alapbetegség, például diabétesz vagy légzőszervrendszeri betegség miatt nem eshetnek át a hagyományos műtéten. Ráadásul az új módszer olcsóbb is, mint a daganat sebészeti úton történő eltávolítása.

 

Forrás: hazipatika.com

 

További cikkeink:

Dupla cellulóz tabletta

Kang-Li kapszula

Cholican kapszula

Ican kapszula

Fokhagymaolaj kapszula

Spirulina kapszula