Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Másodjára is támad a rák!

Áttétes rákA legfrissebb kutatási adatok szerint a daganatos betegséget túlélő pácienseknél jelentkező újabb daganat nagy valószínűséggel ugyanabba a ráktípusba tartozik, mint az első.

A felmérések szerint a rákos betegségeket túlélők között 15 százalék az aránya azoknak, akiknél egy második primer daganat is kialakul.

A kutatók az 1980 és 2007 között Dánia lakosságának (7,5 millió fő) körében végzett felmérés adatait használták fel. Az adatok szerint a vizsgálati időszakban összesen a lakosság 10 százalékánál (765 255 fő) mutattak ki egy vagy több primer daganatot. A betegséget túlélőknek 2,2-szeres esélyük volt a daganat kiújulására és 1,1-szeres egy másik primer daganat kialakulására.

A szakértők szerint a kiújulás esélye nagyban függ a daganat típusától. Az elsővel azonos második primer daganat megjelenési esélye a szarkóma túlélők esetében volt a legmagasabb és a prosztatarákot túlélők esetén a legalacsonyabb.  A Canadian Medical Association Journal (CMAJ) legutóbbi számában megjelent tanulmány szerint az első daganattípustól különböző második primer daganat megjelenése leginkább a gégerákosokra volt jellemző és a prosztatarákot túlélők esetében fordult elő legritkábban.

"Túlélők esetében az elsőhöz hasonló típusú primer daganat és a más típusú primer daganat különböző előfordulási esélyei arra engednek következtetni, hogy a páciensek egyéni jellemzői is szerepet játszhatnak a betegség kiújulásában" - nyilatkozta Dr. Stig Bojesen, a Herlev Kórház, a Koppenhágai Egyetemi Kórház és a Koppenhágai Egyetem munkatársa. "A második primer daganat megjelenése úgy tűnik, betegség-specifikus és szoros összefüggésben van a betegek genetikai és életmódbeli rizikófaktoraival."

 

Forrás: napidoktor.hu

 

További cikkeink:

Cholican kapszula

Ican kapszula

Spirulina kapszula

Lecitin tartalmú kalcium

TIENS teakeverék