Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Újabb rákkeltő vírusra figyeltek fel

cytomegalovirusA Dél-Kaliforniai Egyetem munkatársainak véleménye szerint a citomegalovírus (CMV) a nyálmirigyrák leggyakoribb oka.

Így a CMV bekerült a rákkeltő vírusok exkluzív körébe, melybe a humán papillómavírus (HPV) is tartozik.

Az Experimental and Molecular Pathology számában megjelent tanulmány bemutatja, hogy a CMV képes egészséges sejtekben mutációkat okozni, ez pedig elősegíti a daganatok kialakulását. Michael Melnick professzor munkacsoportja megállapításaikat humán nyálmirigydaganatokból vett szövettani mintákra, illetve újszülött egerek nyálmirigyének elemzésére alapozta.

cytomegalovirusA citomegalovírus igen elterjedt kórokozó, mely elsősorban immunhiányos állapotokban okoz súlyos elváltozásokat, illetve a terhesség első trimeszterében fejlődési rendellenességek kialakulását segíti elő. Egészséges hordozó egyének nyálmirigyében a kórokozó inaktív formában van jelen. A vírus onkogén csoportba való sorolása új elem az orvostudományban. A tanulmány részletesen illusztrálja, hogy egyrészt a vírus a daganatban aktivált, másrészt a betegség lefolyásának súlyossága összefügg a vírusos eredetű fehérjék mennyiségével.

Jelen vizsgálat megtalálta a kapcsolatot a citomegalovírus és az egyik leggyakoribb nyálmirigyrák, a mukoepidermoid karcinóma között, továbbá rávilágított arra, hogy a kórokozó milyen jelátviteli szabályozási kört zavar meg.

Míg néhány évtizeddel ezelőtt a valóságtól elrugaszkodott elméletnek tűnt, hogy a vírusok rákkeltő hatásúak lehetnek, addigra mára ez teljesen elfogadottá vált. A HPV méhnyakrákot okozó szerepe közismert, annyira, hogy ma már erre szűrővizsgálatokat, és védőoltásokat alapoznak. A nyálmirigydaganatok legnagyobb problémája, hogy csak viszonylag késői stádiumban kerülnek felismerésre, amikor a beavatkozási lehetőségek csak kisfokú sikerrel kecsegtetnek. Jelen felfedezés talán

 

Forrás: hazipatika.com

 

További cikkeink:

Cordyceps kapszula

Cholican kapszula

Ican kapszula

Spirulina kapszula

Lecitin tartalmú kalcium

TIENS teakeverék