Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Meggylé álmatlanság ellen

meggyléIdősebb emberek esetében reggelente és esténként egy-egy pohár meggylé közel 90 perccel hosszabbíthatja meg az alvásidőt.

A Louisianai Állami Egyetem kutatói kísérletükben két hétig minden nap meggylevet adtak a résztvevőknek, hogy meghatározzák a gyümölcslé hatását az álmatlanságban szenvedő betegekre.

A 65 éven felüliek közel egyharmadát sújtó inszomnia ellen sokan szednek különféle gyógyszereket, de a kutatást vezető Dr. Frank Greenway nem javasolja ezt a módszert, mert az ilyen típusú gyógyszerek négyszeresére növelhetik a csípőcsonttöréshez, majd gyakran korai halálhoz vezető esések kockázatát.

 

Az American Society of Nutrition San Diegó-i éves konferenciáján bemutatott kísérletben hét 68 év átlagéletkorú felnőttel itattak két hétig naponta kétszer 2,5 deciliter meggylevet, majd két hét szünet után két hétig ugyanennyi placebo italt. A kutatók megfigyelték, milyen gyorsan aludtak el, és mennyi ideig aludtak a résztvevők. Kiderült, hogy a reggel és este meggylevet fogyasztó személyek átlagosan 84 perccel hosszabb ideig aludtak, mint a placebót fogyasztók, ráadásul az ő alvásuk ritkábban szakadt meg.

 

A meggy a melatonin hormon természetes forrása, amely az alvás-ébrenlét ciklus szabályozásában játszik szerepet. A kutatók ezen kívül úgy vélik, hogy a meggylében fellelhető vörös festékanyagok, a proantocianidinek is hozzájárulnak a hatás kiváltásához, mert olyan vegyületeket hoznak létre, amelyek elősegítik az alvást.

 

Forrás: otvenentul.hu

 

paplan és matracvédő antilipid tea chitosan kapszula chi gép
Paplan és matracvédő Antilipid tea Chitosan kapszula Chi gép