Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

A prosztatarák kiújulása a vércsoporttól is függ

vércsoport prosztatarákAz „A” vércsoportú férfiaknál, a prosztatarák nagyobb valószínűséggel újul ki sikeres műtét után, mint a „0” vércsoportba tartozóknál. A Tokiói Orvosi Egyetem tudósai tanulmányukban először írták le, hogy a vércsoportnak szerepe lehet a prosztatarák kiújulásában.

Kutatásukban kimutatták, hogy a 0 vércsoportú férfiaknál sebészi beavatkozást követően messze kisebb a daganatos betegség ismételt megjelenésének valószínűsége, az A vércsoportnál viszont 35 százalékkal nagyobb az esélye, hogy újfent kialakul a prosztatarák - adta hírül a The Daily Telegraph brit napilap.

A prosztatarák az európai férfiaknál a leggyakoribb daganatos betegség, csak Nagy-Britanniában évente 40 ezer új esetet diagnosztizálnak.

Ohno Josio, a Tokiói Orvosi Egyetem kutatója, a tanulmány szerzője elmondta: azt egyelőre nem tudják, miért jelent egyik vércsoport nagyobb kockázatot a kiújulásban, mint a másik, ám a felfedezés új utakra terelheti a prosztatarák kutatását.

A tanulmányt az Európai Urológiai Szövetség (EAU) e héten Stockholmban megrendezett éves kongresszusán ismertették. A kutatás során 555 prosztatarákban szenvedő pácienst követtek 2004 és 2010 között.

A vércsoportokat a vérben található különböző antigének és antitestek alapján kategorizálják. A hagyományos felosztás szerint az emberek A, B, AB és 0 vércsoportba sorolhatók.

A nullás vér a leggyakoribb az Egyesült Királyságban, a lakosság 44 százaléka tartozik ebbe a vércsoportba, 42 százalék, pedig az A vércsoportba.

Korábban más ráktípusoknál, például a gyomor- és a hasnyálmirigyráknál is megfigyelték, hogy kialakulásukban vércsoportonként eltérő a kockázat.

 

Forrás: MTI, idesuss.hu

 

Kalcium töktermék porral Cink kapszula Spirulina kapszula Antilipid tea
Kalcium töktermék porral Cink kapszula Spirulina kapszula Antilipid tea