Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Csuklóvastagság és szívbetegség.

Az elhízott gyerekek, és tizenévesek csuklójának vastagságából következtetni lehet arra, hogy mekkora valószínűséggel fog náluk kialakulni valamilyen szív- és érrendszeri megbetegedés.

 

Olasz kutatók 477, tízéves átlagéletkorú túlsúlyos gyerek és kamasz csuklóvastagságát vizsgálták. Közülük 50 esetében egy speciális, fájdalommentes technikával pontos képeket készítettek a testrész zsíros és csontos területeiről. Emellett vérvizsgálat segítségével felmérték e gyerekek vércukorszintjét, és azt tapasztalták, hogy a csukló körfogat 12-17 százalékban volt felelős az inzulinrezisztenciáért.

gyerek

Az inzulin rezisztancia - amikor a szervezet nem termel elegendő inzulint, így nem tudja megfelelő szinten tartani a vércukorszintet - a szív- és érrendszeri megbetegedések egyik fő kockázati tényezője. A legújabb kutatások a magas vércukorszint és a megnövekedett csonttömeg között is összefüggést találtak.

„Most sikerült először bebizonyítani azt, hogy a csukló körfogat nagymértékben felelős az inzulin rezisztanciáért.” - mondta el Dr. Raffaella Buzetti, a római Sapienzia Egyetem kutatója. „A csukló körfogatot könnyű mérni, és ha felfedezésünk kiállja az idő próbáját, hamarosan ennek segítségével előre fel lehet majd mérni az inzulin rezisztanciára valamint a szív- és érrendszeri megbetegedésekre való hajlamot.” A kutatók hangsúlyozták, hogy a vizsgálat szempontjából nem a zsír, hanem a csukló csontos része fontos. A tanulmány a Circulation című lap április számában jelent meg.

 

Forrás: napidoktor.hu