Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

A szuperbaktérium már a véráramba is eljut

H30-Rx szuperbaktériumA baktériumtörzs mára súlyos közegészségügyi veszélyt jelent. Az E. coli baktérium egyetlen antibiotikum-rezisztens törzse okoz leggyakrabban nőkben és idős emberekben bakteriális fertőzést.

Amellett, hogy ellenállóvá vált az antibiotikumokkal szemben, a H30-Rx törzs arra a kivételes képességre is szert tett, hogy könnyen átterjed a húgyutakból a véráramba, rendkívül veszélyes állapotot, vérmérgezést okozva. Ez pedig a legújabb tanulmány szerzői szerint azt jelenti, hogy a H30-Rx törzs a húgyúti fertőzéseket szenvedő több mint 10 millió amerikai számára jelent komoly veszélyt.

 

A George Washington Egyetem orvosi karának kutatói Lance Price vezetésével arról számoltak be az MBio december 17-i számában megjelent tanulmányukban, hogy ez a baktériumtörzs a többi E. coli törzsnél nagyobb mértékben képes átterjedni a húgyhólyagból a vesére, majd innen tovább a véráramba. A kutatók szerint a H30-Rx körülbelül 1,5 millió húgyúti fertőzést, és több ezer halálozást okoz az Egyesült Államokban évente.

 

A genetikai elemzés kimutatta a H30-Rx kifejlődését. Több mint két évtizeddel ezelőtt a H30 nevű törzs kifejlesztette két gén mutációját. Ez egy H30-R nevű klón kialakulásához vezetett, amely ellenálló lett a Cipro antibiotikummal szemben. Nem sokkal később kifejlődött a H30-Rx törzs, amely már számos antibiotikum típussal szemben ellenálló. A kutatók ugyanakkor azt állítják, hogy a H30-Rx alapos vizsgálata lehetővé teheti egy olyan oltóanyag kifejlesztését, amely több fertőzést is megelőzhet.

 

Forrás: vital.hu

 

cordyceps kapszula
Ózonizátor Cordyceps kapszula