Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Hallgass a testedre és nem fogsz elhízni

fogyókúraA mai nők többsége folyamatosan elégedetlen az alakjával és mindenféle módon megpróbálja tökéletesíteni testét. Az Ohioi Állami Egyetem kutatásai szerint azonban éppen az ideális testalkat üldözése miatt többen egészségtelenül táplálkoznak.

"Valóban elképesztőnek hangzik, de úgy tűnik, igaz. Ha hallgatsz a tested jelzéseire, és annyit eszel, amennyit megkívánsz, nem fogsz elhízni és a megfelelő összetételű táplálékot viszed be a szervezetedbe"- mondta Tracy Tylka pszichológiaprofesszor az egyetemen.

Az általa vezetett kutatócsoport két vizsgálatban is igazolta, hogy azok a nők, akik elfogadják magukat olyannak, amilyenek, egészségesebben táplálkoznak, mint fogyókúrázó társaik. Első vizsgálatukba 199 egyetemista és főiskolás lányt vontak be, akik közül azok, akik kedvük szerint, intuíció alapján ettek, alacsonyabb testtömeg-indexszel bírtak, mint azok, akik valamilyen előre összeállított étrendet követtek.

Egy másik, hasonló összetételű, de 597 fős mintán végzett kérdőíves vizsgálattal azt is sikerült igazolni, hogy az ösztönösen evők sokkal inkább elfogadják testüket, kevesebb időt fordítanak arra, hogyan néznek ki, inkább arra helyezik a hangsúlyt, hogy "jól érezzék magukat a bőrükben".

"Ha egy nő úgy érzik, hogy az emberek elfogadják őt olyannak, amilyen, akkor nem kezd fogyókúrázni vagy éppenséggel hízni, és ez vezet az ösztönös táplálkozáshoz. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy ha mindenki azt eszi, amihez kedve van, akkor olyan karcsú lesz, mint a tévéreklámokban szereplő hölgyek" - figyelmeztet a professzornő. "A szervezetük egyszerűen csak beáll a számukra ideális testtömegre - ami elképzelhető, hogy molettebb az ideálnál".

 

Forrás: otvenentul.hu

 

chitosan kapszula carb blocker chi gép inner wellness
Chitosan kapszula Carb Blocker Chi gép Inner Wellness