Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Ha fáj a térde így enyhítheti

térdfájdalomAz idősebb túlsúlyos emberek már testsúlyuk tíz százalékának diétázással és testmozgással történő leadásával is enyhíthetik az osteoarthritis okozta térdfájdalmat.

A diétából és testmozgásból álló programban részt vevő 55 éven felüli túlsúlyos és elhízott emberek kisebb fájdalomról, jobb térdműködésről, jobb mobilitásról, és jobb életminőségről számoltak be testsúlyuk tíz százalékának leadását követően – derült ki a Journal of the American Medical Association szeptember 25-i számában megjelent tanulmányból. A 18 hónapos kutatást vezető Stephen Messier, a Wake Forest Egyetem munkatársa elmondta, hogy már korábbi kísérletek is azt mutatták, hogy a testsúly 5 százalékának leadása is csökkenti a térdfájdalmat, és javítja a térdfunkciót az idősebb betegekben. „Arra gondoltunk, hogy bár az 5 százalék is nagyszerű, mi lenne, ha még többel próbálkoznánk?” – számolt be Messier. „Vajon egy intenzívebb fogyás még nagyobb mértékben javítaná a klinikai kimeneteleket?”

 

Kísérletükben 454 túlsúlyos és elhízott ember vett részt, akik mind diagnosztizált térd csontízületi gyulladás okozta fájdalomtól szenvedtek. Véletlenszerűen három csoportba osztották őket: csak diétás, csak edző, és diétázó és edző csoportokba. A résztvevőknek hetente háromszor kellett edzeniük, ami kétszer 15 perc sétából és egy 20 perces erőedzésből állt. „Az egész mindössze egyetlen óráig tartott a bemelegítéssel és a levezetéssel együtt. Semmi különleges, amit más ne tudna elvégezni. Eredményeinket nagyon gyakorlatias módon kaptuk meg” – tette hozzá Messier. Az étrendi korlátozások valamivel intenzívebbek voltak, mert a kutatók napi 1100-1200 kalóriára korlátozták a résztvevők kalóriabevitelét. Messier ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a kísérlet dózisválaszt is kimutatott, vagyis minél több kilót adott le valaki, annál jobban érezte magát.

 

Forrás: vital.hu

 

chitosan kapszula carb blocker chi gép inner wellness
Chitosan kapszula Carb Blocker Chi gép Inner Wellness