Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Kockázatos alacsony hőmérsékleten mosni

mosás alacsony hőmérsékletenMosáskor a baktériumok számára sajnos a 30 Celsius fokú vízhőmérséklet teljesen ideális környezet a szaporodásukhoz.

A mosógépből kellemes öblítő illatú ruhákat kiszedegetve valószínűleg keveseknek jut eszébe, hogy a frissen tisztított ruha higiéniai szempontból határozottan nem makulátlan, hiszen a háztartási eszközben rengeteg baktérium tanyázik, lényegében mosáskor egy baktériumok millióival szennyezett oldat itatja át a ruhákat.

 

A The Daily Mall beszámolója szerint különösen akkor nagy a baj, ha a mosáskor használt víz hőmérséklete rendszeresen 30 Celsius-fok környékén marad, ugyanis ilyenkor a meleg víz nem csak hogy ártalmatlan az aprócska organizmusokra, de ideális hőmérsékletű a szaporodásukhoz. Szemléletes példával élve az alsóneműről lemosott baktérium rákerülhet az evőeszközök elrakás előtti törlésére használt textilre.

 

A helyzetet bonyolítja, hogy a Which? portál kutatási eredményei alapján, a mosógépeken beállított hőfok erősen tájékoztató jellegű, tesztjük során, a papíron 60 fokos program esetén alig néhány modell esetében maradt pár percnél tovább 55 fok felett a víz hőmérséklete.

 

Forrás: pcworld.hu

 

Dicho fehérnemű mosószer Dicho mosogatószer Dicho univerzális tisztítószer ózonizátor
Dicho fehérnemű mosószer Dicho mosogatószer Dicho univerzális tisztítószer Ózonizátor