Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Tiens vision

Kód: F30 OETI: 15389/2014

Tiens Vision tablettaA Tiens Vision különösen a látási problémákra lett kifejlesztve. A termék komplex vitaminokat, ásványi anyagokat és gyógynövény kivonatokat tartalmaz.

Alapvető vitaminok, ásványi anyagok, valamint szem-specifikus antioxidánsok és növények kombinációja. A formulát goji bogyóval gazdagították, mely gyümölcs hagyományosan Kínában termesztett és fogyasztott.

A goji bogyó a legjobb természetes zeaxanthin forrásként ismert, mely karotinoid erős antioxidáns hatásának köszönhetően védelmet biztosít a szem számára az időskori makuladegeneráció ellen.

A TIENS Vision tartalmaz továbbá fekete áfonya és bársonyvirág kivonatot, melyek luteinben és béta-karotinban gazdag összetevők és a szem egészségének megőrzését támogatják.

 

Kiknek ajánljuk:

 • Akik szeretnék megóvni látásukat és csökkenteni a szemfáradtság tüneteit.
 • Akik szeretnék megelőzni az időskori látásromlást
 • Akik olyan kellemetlen tüneteket tapasztalnak, mint a szem kipirosodása, vagy szemszárazság
 • Akik sokat ülnek TV vagy számítógép előtt.
 • Akik sokat / folyamatosan olvasnak.

 

Mire használható:

 • A látás védelme
 • A szemfáradtság enyhítése
 • A normál látás fenntartása
 • A látás javítása
 • A szem szárazságának és kivörösödésének enyhítése
 • A kor előrehaladtával kialakuló látásproblémák megelőzése

 

Tiens Vision összetétele:

Goji bogyó kivonat                  100 mg (40% poliszacharid)

Fekete áfonya kivonat               50 mg (2,5% antocianinok)

Bársonyvirág kivonat                 10 mg (20% lutein és 1% zeaxanthin)

2 mg lutein

0,1 mg zeaxanthin

Cink                                        10 mg

E-vitamin                                 12 mg

Zeaxanthin 5%                         18 mg (0,9 zeaxanthin)

Béta-karotin 20%                     10 mg (2 mg béta-karotin)

Réz                                          1 mg

B2-vitamin                              1,4 mg

Szelén                               0,055 mg

 

goji bogyóGoji bogyó

A Himalája lábánál termő goji bogyó Távol-Keleten az egyik legelismertebb természetes immunrendszer erősítő élelmiszer és fontos elemét képezi a kínai, tibeti és indiai medicinának immáron 5000 éve. Úgy tartják, hogy ez az antioxidánsokban, nyomelemekben és ásványi anyagokban elképesztően gazdag gyümölcs a kulcsa a Kína észak-nyugati tartományaiban élő emberek meglepően magas életkorának, a jellemző népbetegségektől mentes kitűnő egészségi állapotának és fizikumának. Szervezetünkben a szem tartalmazza legnagyobb koncentrációban a zeaxantint és a luteint. A goji bogyó kiemelkedő zeaxantin tartalmával így komoly szerepet kaphat a szem retinája szabadgyökök okozta sérülésének kivédésében, az időskori látásromlás lassításában és a zöld- illetve szürke hályog kialakulása esélyének csökkentésében.

A zeaxantin a szemben előforduló olyan festékanyag, mely csökkenése egyértelműen kapcsolatba hozható az időskori vaksággal. A zeaxantint ráadásul dipalmitátként tartalmazza a farkasbogyó, azaz a szervezet számára egy könnyen feldolgozható észter formájában.

Kutatások támasztják alá, hogy a retina pigment-sűrűségének növelésével jelentősen lassítható az időskori látásromlás. A pigmentek számát, pedig leginkább a zeaxantin, a lutein, a taurin és aktív antioxidáns hatással rendelkező tápanyagok (mint a B-vitaminok és a C-vitamin) kombinációjával lehet elérni. S pontosan ez a kínai farkasbogyó egyik erőssége.

 

Fekete áfonya

fekete áfonyaA bokor gyümölcsét ugyan már a történelem előtti idők óta nagy élvezettel fogyasztották, az orvostudomány azonban először csak a XVI. században említi. Hagyományosan a cserje szárított levelét vagy gyümölcsét alkalmazták számos betegség kezelésére, többek között a C-vitamin hiánya miatt fellépő skorbutra, a húgyúti fertőzésekre vagy a vesekőre.

Beszámolók szerint a második világháborúban a brit pilóták az éjszakai bevetések előtt marokszám ették a fekete áfonyát, ugyanis a benne rejlő anyagok segítik a retinasejtek gyors regenerálódását.

Kiválóan alkalmazható a farkasvakság kezelésére, mivel javítja a szem alkalmazkodó képességét a sötétben. Továbbá jótékonyan hat a szembevérzésre, a szemgyulladásra, az ér- és ideghártya gyulladásra (korioretinisz), valamint a cukorbetegségből fakadó szemérrendszeri elváltozásokra. Mivel erősíti a hajszálereket, a szem vérellátásának fokozásában is fontos szerepe van, de eredményesen használhatjuk ideghártya betegségek esetén is.

 

 

bársonyvirágBársonyvirág

A szem sötéttel szembeni alkalmazkodási képességének helyreállítására, illetve fokozására használják. Javítja a szem gyenge fényviszonyokkal szembeni érzékenységét, javallt szürkületi vakságban (hemeralopia vagy farkasvakság) és festékes szemideghártya-gyulladásban (retinitis pigmentosa).

Jelentős mennyiségben tartalmaz Luteint és zeaxantint, mely alapvetően fontos a látáshoz- a látás őrei. Látásunk élességéért a makula felel, ezért elváltozása komoly látáskárosodáshoz, végső soron vaksághoz vezet.

 

Cink

A cink, mint tápanyag, talán kevésbé ismert, mint a vas, a kalcium vagy a magnézium, pedig nem kevésbé fontos anyagcserénk vagy egészségünk szempontjából. A magnéziumhoz hasonlóan a cink is egy sor alapvetően fontos enzim működésében vesz részt közvetlenül. Jelenleg több mint 300 olyan enzimet ismerünk, amelynek működése a cink jelenlétén alapszik. A cink a látás szempontjából is kritikus. Ha a retinában levő cink mennyisége csökken, akkor romlik a látás. Segít a fény érzékelésében, és idegi impulzusokat küld az agyba. Azoknál, akik sárgafolt elfajulásban szenvednek (ami ötvenéves kor felett a vakság gyakori fajtája), lassíthatja a betegség súlyosbodását, javítja az éleslátást.

 

E-vitamin

Az E-vitamin az egyik legjobb természetes antioxidáns, egy olyan zsírban oldódó vitamin, amely segít semlegesíteni a szabadgyököket a szervezetben. Az E-vitamin különösen fontos szerepet játszik a sejthártya-védelemben, miközben segítséget nyújt az egészséges bőr, szív, keringés, izomzat és vörösvérsejtek fenntartásában. Részt vesz a sejtek tápanyagellátásában is.

Erősíti az érfalakat és megakadályozza a sejtbomlást. Az E-vitamin támogatja az immunrendszert és gyulladáscsökkentő hatású. Lassítja az öregedési folyamatokat. A C- és E-vitamint a szürke hályog megelőzésével hozták összefüggésbe. Szürke hályog akkor alakul ki, ha a szem védőmechanizmusai nem védenek a szabad gyökök káros hatásaitól. Ezek kiemelkedő okai a vakságnak és a látáskárosodásoknak, amelyek elsősorban idősebbeknél lépnek fel. A szürke hályog megakadályozható olyan élelmiszerek fogyasztásával, amelyek gazdagok antioxidatív C– és E-vitaminban.

 

Szelén

A szelén egy ásványi anyag, egy antioxidáns, olyan tápanyag, amely fontos szerepet játszik a jó látásban. Segít megelőzni a makula degeneráció kialakulását. A többi antioxidatív tápanyaghoz hasonlóan segít megakadályozni a szem oxidatív károsodásait.

 

Béta-karotin

A béta-karotin erősíti az immunrendszert. Itt fontos a könnyű átalakulása A-vitaminná, amely a legfontosabb küzdőelem a fertőzések ellen, és fontos szerepet tölt be a látás élettanában..

A szemünk minden lehetséges antioxidáns védelmet igényel, mert folyamatosan ki van téve a napfény oxidációs hatásának. A C-vitamin és néhány bioflavonoid két hatalmas védője a retina finom sejtjeinek. A béta-karotin is hasznos, de a fő karotinoidok, amelyek védik retinát, a lutein és zeaxantin; különösen a sárgafolton koncentrálódnak, amely a látás központja a retina hátsó részén. Sárgás színük miatt pont a fény spektrumának a kék részét nyelik. A lutein ezenkívül a béta-karotinnál is jobban akadályozza a szabad gyökök hatását a szemen belüli zsírokra. Nem csak a szürkehályog kialakulását előzi meg, de 57%-kal csökkenti a sárgafolt degenerációjának veszélyét, a látás központjának sérülését, amely az évente új megvakulási esetek egyharmadának az oka.

 

A Tiens Vision egy igen hatékony termék a látás és szemproblémákra.

Kiszerelés:  30 tabletta / doboz  Javasolt napi adag:  1 tabletta