Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

L-karnitin kapszula

Kód: E96 OETI: 13763/2014

L-karnitin kapszulaAz L-karnitin egy olyan molekula, amely két aminosavból (lizin és metionin) szintetizálódik a szervezetben, melyeket a táplálkozásunk folyamán veszünk magunkhoz. A hús kiváló forrása, de kis mennyiségben, zöldségekben és gyümölcsökben is megtalálható.

A vesében, a májban, az agyban és a herékben termelődik, és főképpen az izomszövetben tárolódik. Kis koncentrátumban, a vérben is előfordul, de ez függ a kortól, nemtől, izomtömegtől, étrendtől, sőt attól is, hogy éppen mely napszakban járunk. A felesleges L-karnitin a vizelettel távozik a szervezetből.

Tulajdonképpen egy aminosav származék, mely fontos szerepet játszik a szervezet zsírégetési és energiatermelési folyamataiban. Nélküle a zsírsejtek nem jutnak el a mitokondriumba, azaz a sejtek energiaközpontjába. Ez akár eredményezheti az energiaszint csökkenését és a zsírsejtek felhalmozódásának kialakulását is, mely toxikus lehet a sejtekre nézve.

 

l-karnitin vegyületAz L-karnitin szükséges a szív és az agy megfelelő működéséhez is. Ezek a szervek folyamatosan működnek, így ezek energiafelhasználása a legnagyobb. Antioxidáns hatásának köszönhetően természetes védelmet nyújt a sejthártya számára. Ez az aminosav szabályozza a lipid szinteket, javíthatja a jó (HDL) koleszterin és a rossz (LDL) koleszterin arányát.

Növeli az energiafelhasználást a zsírszövetekből úgy, hogy a felesleget elégeti és megakadályozza újabbak elraktározódását. Segítheti a zsírszövet csökkenését és növelheti az izomtömeget, ezért használata ajánlott azok számára, akik fogyni szeretnének. Ezen hatása azonban csak akkor következik be, ha rendszeresen végzünk testmozgást.

 

A TIENS L-karnitin kapszula további összetevői:

 • L-arginin egy olyan aminosav, mely számos létfontosságú szerv és szervrendszer megfelelő működéséhez szükséges. Mint a nitrogén-monoxid előfutára, szabályozhatja a vérnyomást és javíthatja a szív funkcióit.
 • A niacin (B3-vitamin) részt vesz a szénhidrátok, zsírsavak és aminosavak szintézisében és felbontásában. Valamint szerepet játszik az anyagcsere folyamatokban és az energiafel-szabadításában is.
 • A Piridoxin (B6-vitamin) részt vesz az aminosavak, zsírok és szénhidrátok anyagcsere folyamataiban úgy, hogy könnyen felbonthatóvá teszi azokat, valamint lehetővé teszi az energia tárolását. Befolyásolhatja a vérnyomást, az izom összehúzódást, valamint a szív- és érrendszer megfelelő működését.

 

A kapszula jellemzői

 • Elősegítheti a szervezet kiegyensúlyozott működését
 • Támogathatja a szervezet anyagcsere folyamatait, beleértve az energiatermelést is
 • Segíthet fenntartani a szervezet megfelelő energiaszintjét és támogathatja a sejtek kiegyensúlyozott működését
 • Támogathatja a szív- és érrendszer kiegyensúlyozott működését
 • Csökkentheti a fáradtság érzetét
 • Elősegítheti az izomszövet növekedését
 • Rendszeres testmozgás esetén fokozhatja a zsírégetést és csökkentheti újabbak lerakódásának kialakulását

 

Kiknek ajánljuk az L-karnitint?

Minden aktív sportoló számára

 • Használata javasolt minden olyan embernek, aki rendszeresen jár edzőterembe, csoportos órákra, síelni, kerékpározni, úszni, teniszezni, futni vagy bármely más fizikai tevékenységet folytat.
 • Azoknak, akik egészségtudatosan táplálkoznak vagy vegetáriánusok
 • Segítséget nyújthat az ideális testsúly kialakításában, különösen azoknál, akik kevés húst fogyasztanak, fogyókúráznak, nincs étvágyuk, vegetáriánusok vagy vegánok.
 • Azoknak, akiknek sok energiára van szükségük vagy nehéz fizikai munkát, végeznek
 • Hasznos lehet a diákok számára vizsgaidőszak alatt, valamint a nehéz fizikai munkát végzők és a hosszú munkaórákban dolgozók számára is kiváló segítséget nyújthat.

Összegezve:

Növelheti a vitalitást, állóképességet, javíthatja a szív- és érrendszer működését. Biztosíthatja a megfelelő anyagcserét és segítheti az ideális testsúly kialakítását. És ez csak néhány az L-karnitin előnyei közül.