Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Kakassarkantyú a szúnyogriasztó növény.

kakassarkantyú - szúnyogriasztó növényNincs is bosszantóbb nyáron, mint a szúnyogoktól hemzsegő kert vagy üdülő. A megoldás a szúnyogriasztó növény ( plectranthus coleoides) vagyis más néven a kakassarkantyú!

A szúnyogriasztó növény, a kakassarkantyú nyáron a balkonládák kedvelt dísznövénye, hiszen gondozása egyszerű, és tarka színes leveleivel gyönyörű színfolt lesz az erkélyen vagy teraszon.

 

Félcserjés dísznövény, amely akár egy méter hosszúra is megnőhet így akár balkonládába akár csüngő virágtartóba, jól mutat.

 

szúnyogA kakassarkantyú apró kis ovális levelei zöldek vagy tarka színűek, és egy jellegzetes kámfor illatot bocsátanak ki magukból, ami miatt a rovarok, szúnyogok és molylepkék is elkerülik a körzetét.  Így ha nyáron elhelyezünk néhány cserép szúnyogriasztó növényt a kertbe sokkal kevesebb szúnyog fog minket megtámadni.

 

A növény, késő nyártól az ősz elejéig virágzik, ám a virágok aprók fehérek és jelentéktelenek. A kert napos vagy félárnyékos részbe is tehetjük, mindkét esetben szépen fejlődik.

 

Egy függő virágtartóba egy vagy két tő növényt ültessünk a balkonládába, pedig 30 centiméterenként egy növényt telepítsünk.

 

Tavasztól a növekedési időszakban öntözzük a földjét rendszeresen, de kerüljük a pangó vizet, mert könnyen kirohad a gyökere. Az öntöző víz mellé adhatunk hetente egy kevés tápoldatot is, majd ősszel csökkentsük le a locsolást is és hagyjuk el a tápoldatot.

 

Szinte bármilyen balkonvirág mellett jól érzi magát, és szépen mutat, így bátran kombináljuk muskátlival, bársonyvirággal, petúniával, vagy paprikavirággal.

 

A kakassarkantyú teleltetése igen gondos odafigyelést igényel, világos 10-15 fokos helyiségben érdemes átteleltetni, de egyszerűbb, ha minden évben újra megvásároljuk a növényt.

 

Forrás: kertvarázsmagazin, napidoktor.hu